23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Rigide altan-regler truer en hel branche

.
Altanbranchen er alt andet end begejstrede for Københavns Kommunes nye regulativ for etablering af altaner på eksisterende bygninger. En af de største aktører i altanbranchen, direktør Peter Knudsen fra Altan.dk, forudser ligefrem, at markedet for altaner i København er stendødt – hvis ikke regulativet ændres.

Det er altid beskæmmende, når rigide regulativer og andre reguleringer af markedet forringer virksomhedernes vilkår for at drive forretning. I denne sag rammer det så også de mange borgere som gerne vil betale for en altan for at udnytte boligens potentiale yderligere.

Striden drejer sig om den beregningsmetode, som Københavns Kommune har valgt at bruge i forhold til at beregne lysindfaldet, når der opsættes altaner.

Det er klart, at altaner betyder noget for lysindfaldet i alle boliger i en ejendom. Det er også oplagt, at kommunen har et ansvar for, at beboerne i de københavnske ejendomme som får etableret altaner ikke kun kan nyde dagslyset på altanerne, mens lejlighederne henligger i mørke.

Men ifølge Altan.dk betyder det nye regulativ og den nye beregningsmetode for lysindfald, at altanerne fremover får en dybde på bare ca. 70 cm mod i dag op til 150 cm.

Med en dybe på 70 cm er vi tættere på en fransk altan end på en altan, som er anvendelig til andet end at lufte dynen. Og det giver ingen mening.

Beregningsmetoden må kigges efter i sømmene og ændres, så de københavnske borgere kan nyde deres altaner – også selv om man mister lidt af lysindfaldet i boligen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109