23948sdkhjf

Det er en trend at holde på ældre ansatte

Virksomhederne har de senere år haft fokus på tekniske hjælpemidler. Det har betydet, at seniorerne kan blive længere på arbejdsmarkedet
Med en håndværkerstab på byggepladsen, der bliver ældre og ældre er det en god idé, at man som virksomhedsleder har en seniorpolitik.

Det slår arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen, fast, efter at nye tal viser, at andelen af ældre på de københavnske byggepladser stiger, men at der mangler unge til at fylde hullerne ud, når den ældre generation skal på pension.

”Vi hører fra virksomhederne, at de arbejder med at holde på de ældre medarbejdere. Ud over, at de ældre har vist, at de gerne vil blive længe i branchen, så er de ofte også erfarne og dygtige. Mange virksomheder har derfor en seniorpolitik og er lykkes med den”, siger hun.

Mette Møller Nielsen fremhæver desuden, at virksomhedernes fokus på nedslidning og på at bruge tekniske hjælpemidler, så medarbejderne undgår unødvendige løft, vrid og bøj, ser du til at have virket.

”Tallene viser tydeligt, at det er blevet en trend, at de ældre medarbejdere holder til at blive længere i byggebranchen. Det er altså ikke længere et young mans game”, siger hun.

Læs også: " Håndværkeren er blevet gammel ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096