23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byggefaglig fokus på renovering til gavn for hele byggeriet

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Selvom omsætningen i renoveringsbranchen er mere end dobbelt så stor som for nybyggeriet, så er det langt hen ad vejen nybyggeriet der er i fokus på den politiske og byggefaglige dagsorden.

Eller rettere; sådan var det indtil Bygherreforeningen og Grundejernes Investeringsfond (GI) for nogle år tilbage besluttede at sættere renovering på dagsordenen.

Initiativet har blandt andet betydet, at renovering nu helt naturligt indgår som en selvstændig disciplin i byggevejledninger og reglementer.

Også på det uddannelsesmæssige område optræder renovering nu med målrettede uddannelsesforløb. Samtidig er den politiske bevågenhed steget i takt med, at målene for energirenovering af den eksisterende bygningsmasse er kommet i fokus.

Endelig er der, som GI’s udviklingschef, Søren Meyer fremhæver i dagens avis, en afsmittende effekt af den øgede fokus på renovering; nemlig en større forståelse for, at alt nybyggeri på et eller andet tidspunkt skal både vedligeholdes og renoveres.

Det betyder, at der ved nybyggeri fremover formentlig også vil blive taget stadig mere hensyn til bygningernes samlede levetid, herunder renovér-barhed.

Fremfor alt, så har initiativet sat fokus på en lang række aspekter af renovering - socialt, byggefagligt, politisk, økonomisk o.a.

Det er flot gået, at den øgede fokus på renovering som unik disciplin har skabt større overblik og forståelse for det byggefaglige fælleseje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171