23948sdkhjf

BR15 indfører skærpede krav til energibyggeri

BR15 skal implementere minimumskrav for nybyggeri og frivillige energiklasser for eksisterende bygninger
Som vi kunne skrive i går er Trafik- og Byggestyrelsen nu færdige med udarbejdelsen af det nye bygningsreglement. Det betyder, at BR 2015 træder i kraft den 1. januar.

Bygningsreglement 2015 (BR15) er blandt andet en udmøntning af bygningsdirektivet og energiaftalerne fra 2008 og 2012.

Og hvad er det så for ændringer, der er i det nye bygningsreglement?

De primære ændringer i BR15 er følgende: Lavenergiklasse 2015 bliver minimumskrav for alt nybyggeri, indførelse af frivillige energiklasser for eksisterende bygninger, ændring af indregning af vedvarende energi i energirammen, stramning af energikrav til vinduer. Derimod sker der ophævelse af krav til vinduers overfladetemperatur. Desuden sker der en tilpasning af BR’s krav til installationer i bygninger til EU’s energikrav til produkter. (eco-designforordninger)

Der er desuden gennemført en række tekniske præciseringer og ændringer af korrekturmæssig karakter.

BR15 træder som nævnt i kraft 1. januar 2016 og skal bruges ved ansøgninger om byggetilladelse eller anmeldelser, som indsendes efter ikrafttrædelsen. Hvis byggearbejdet ikke kræver tilladelse eller anmeldelse, skal bekendtgørelsen overholdes ved byggearbejder, der påbegyndes efter ikrafttrædelsen af BR15.

En overgang

Ordningen bliver sådan, at der er en overgangsperiode i første halvår af 2016, fra 1. januar til 30. juni.

I overgangsperioden, som er fra den 1. januar til 30. juni 2016, kan der uanset ovenstående anvendes de hidtidige bestemmelser (BR10) såfremt kommunen senest den 30. juni 2016 har modtaget en fyldestgørende ansøgning om byggetilladelse for byggearbejder omfattet af reglerne om byggetilladelse, at kommunen senest den 30. juni 2016 har modtaget en fyldestgørende anmeldelse for byggearbejder omfattet af reglerne om anmeldelse, eller at byggearbejdet er påbegyndt senest den 30. juni 2016 for byggearbejder, der ikke er omfattet af reglerne om byggetilladelse eller anmeldelse.

Dansk Byggeri afholder en række orienteringsmøder om de væsentligste ændringer i BR15.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094