23948sdkhjf

Tid til at afmystificere bæredygtighed

Nyt tværfagligt undervisningsforløb med håndplukkede undervisere blandt arkitekter og videnspersoner skal konkretisere koder for livscyklus og bæredygtighed
Første hold på en ny helhedsorienteret og tværfaglig uddannelse om bæredygtigt byggeri begynder på torsdag, med undervisere, der ifølge udbyderen Byggecentrum, er håndplukkede blandt arkitekter og videnspersoner.

”Der er et stort udbud af certificeringsordninger for grønt og bæredygtigt byggeri på markedet, men ingen helhedsorienteret og tværfaglig uddannelse i at føre et byggeri sikkert igennem alle processer fra idé til anvendelse. Det er præcis her uddannelsen ”Bæredygtighed i byggeriet” dækker et stort behov i byggebranchen, mener Bo Riisbjerg Thomsen, kursusudvikler i Byggecentrum.

Et nødvendigt perspektiv

Uddannelsesleder er Jørgen Lange, partner i e+ og lektor på Aarhus Universitet. Han er uddannet teknikumingeniør og har specialiseret sig og arbejdet med bæredygtighed og miljørigtig projektering. I dag er han medejer af ingeniørvirksomheden Ekolab, der yder energirådgivning.

”Der er brug for en uddannelse, som kan stå alene eller supplere de certificeringsordninger for bæredygtigt byggeri, der findes. Der er i sig selv ikke noget galt med certificeringerne, men hver certificering har et helt bestemt syn på bæredygtighed, og jeg synes, byggebranchen trænger til at få perspektiveringer på bæredygtighedsbegrebet”, siger Jørgen Lange.

”Den nye uddannelse er for hele byggebranchen og afkoder grundlæggende rammer og muligheder for bæredygtigt byggeri”, siger Jørgen Lange.

Klædt bedre på

Uddannelsen består af fem workshops á syv timer med indlæg, øvelser og vurdering af eksempler. Det gennemgående fokus på uddannelsen er at klæde kursisterne på med både overordnet viden og konkrete værktøjer for dermed at få afmystificeret og konkretiseret bæredygtighed.

Hele værdikæden

Målgruppen for uddannelsen er bygherrer, totalentreprenører, rådgivende arkitekter, konstruktører, ingeniører, byggevareleverandører og husproducenter. Det vil sige alle interessenter i byggeriet og dermed hele værdikæden.

”Man kan forvente at blive mere velorientereret om bæredygtighed og hvad for eksempel livscyklusanalyser indebærer, samt finde en mere sikker vej i prioriteringer og håndtering af bæredygtighed”, håber Jørgen Lange.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203