23948sdkhjf

Ombygning af kryds fjerner sort plet

Vejkryds i Randers har været ramt af flere uheld, hvor bilister har ramt bløde trafikanter. Ny bygges krydset om
Vejdirektoratet er i gang med at forbedre sikkerheden i krydset ved Hadsundvej, Slåenvej og Garnisionsvej i Randers.

Krydset er udpeget som sort plet af Vejdirektoratet, fordi der har været flere uheld, hvor bilister er svinget ind i bløde trafikanter. Tre af ulykkerne har været mellem personbiler og enten fodgængere, knallerter eller motorcykler, mens to har været mellem personbiler. Tre af ulykkerne har medført personskader.

Vejdirektoratet etablerer signalregulering af krydset, bundne venstresving, separat cyklistsignal og fodgængerovergang. Desuden bliver der lavet midterheller, hvor fodgængere kan gøre ophold, hvis de ikke kan nå helt over krydset, mens der er grønt lys.

”Jeg er glad på trafikanternes vegne, fordi de nu får et bedre overblik over krydset, så det bliver mere sikkert for alle”, siger projektleder i Vejdirektoratet Peter Lund Hansen i en pressemeddelelse

Ombygning for alle

Vejdirektoratet vurderer, at effekten af ombygningen vil komme mange trafikanter til gode.

Der kører cirka 8.000 biler gennem krydset i døgnet, flest i myldretiden. Der er samtidig mange cyklister og fodgængere, idet krydset ligger mellem et boligområde og et område med erhverv.

”Trafikanter skal ikke tage chancer for at komme ud på Hadsundvej fra erhvervsområdet og Garnisionsvej. Det bliver et mere trygt kryds for alle trafikanter”, fortæller Peter Lund Hansen, og fortsætter:

”Ombygningen af krydset giver et løft til erhvervsområdet, fordi de får nemmere adgang til og fra Hadsundvej, og samtidig forbereder vi krydset til modulvogntog.”

Mens krydset bygges om, vil der være nedsat hastighed og andre forstyrrelser i trafikken. Vejdirektoratet og entreprenøren vil forsøge at mindske forstyrrelserne mindst muligt.

Arbejdet i krydset varer til jul.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125