23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SYDDANMARK

HADERSLEV: Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune har godkendt en anlægsbevilling til belysning i Damparken Vest.

Haderslev Kommune har i forbindelse med budgetvedtagelsen for 2016-2019 prioriteret 800.000 kroner i 2016 til belysning i Damparken Vest. Projektet omfatter belysning langs en cirka 650 meter lang sti i Damparken vest for Omkørselsvejen, hvor der skal opsættes cirka 20 master med cirka 30 meters afstand. Der vil desuden blive etableret strømudtag i området samt lavet trækbrønde ved stierne. Der forventes at blive nødvendigt at skyde kabler under Omkørselsvejen for at få strøm til området.

Sagen behandles af Haderslev Byråd den 15. december.

ÅSTRUP: Teknik og Miljø i Haderslev Kommune har modtaget ansøgning om landzonetilladelse, hvori der ansøges om at etablere en helårsåben kombineret autocamperplads og campingplads med plads til cirka 60 autocampere, cirka 150 campingvogne og cirka seks små hytter opstillet som lille hytteby i Åstrup. Endvidere skal der anlægges nogle små søer for at skabe idylliske omgivelser.

Der er tale om et helt nyt koncept, hvor der er selvbetjening ved ankomst og ved afrejse. Man møder en bom og et betalingssystem, hvor man køber et adgangskort med en chip i ved ankomst, og skal igennem samme bom ved afrejse, hvor en chip kontrollerer at betaling er komplet.

Det ansøgte er i strid med kommuneplanens retningslinjer vedrørende placering af ferie-fritidsformål samt støjbelastning med mere, og forvaltningen anbefaler, at der gives afslag på landzoneansøgningen.

Udvalget for Plan og Miljø havde sagen på dagsordenen forleden, hvor det blev besluttet at søge at imødekomme ansøgers ønsker gennem en dialog, hvor der er fokus på at udforme en lokalplan for området, hvis muligt, eller gennem en anden placering.

HADERSLEV: Sandersvig Camping ønsker at udvide, hvilket kræver ny lokalplan, og hvilket kræver en udvidelse af Espagervej. Sanders­vig Camping har som ønsket af Haderslev Kommune tilkendegivet, at de ønsker at indgå en frivillig udbygningsaftale om vejudvidelsen med kommunen.

På baggrund af de forbedringer den frivillige udbygningsaftale medfører, kan der udarbejdes en ny screening for miljøvurdering, som vurderes at ville godtgøre, at en udvidelse af campingpladsen ikke vil få væsentlig negativ indvirkning på miljøet. Derfor har Teknik og Miljø genoptaget udarbejdelsen af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg for udvidelse af campingpladsen. Det forventes, at planforslagene og udkastet til udbygningsaftale kan behandles af Udvalget for Plan og Miljø i december eller januar.

REGION MIDTJYLLAND

MØNSTED: Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune har vedtaget forslag til lokalplan nr. 457 Parkeringsplads ved Mønsted Kalkgruber og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Baggrunden er et ønske fra Den selvejende institution Mønsted Kalkgruber om at etablere en ny parkeringsplads ved turistattraktionen. Der er ingen gældende planlægning for området, hvorfor nyt plangrundlag er nødvendigt.

Lokalplanforslaget udlægger området til parkeringsareal og giver mulighed for etablering af en parkeringsplads med plads til cirka 250-300 biler. Vejadgang sker fra Kalkværksvej.

VIBORG: Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune har godkendt Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2014-2018 endeligt.

Baggrunden for udarbejdelsen af tillægget til spildevandsplan er, at der i et område af Hald Ege er kapacitetsproblemer i spildevandssystemet, hvorfor der har været problemer med oversvømmelse af veje og kældre. Tillægget til spildevandsplanen danner grundlag for, at ejendommene i området kan udtræde af kloakfællesskab med hensyn til tag- og overflade og benytte LAR-løsninger til nedsivning af tag- og overfladevand på egen grund.

I forbindelse med gennemgang af kloaksystemet i Hald Ege har det vist sig, at skolen ikke er separatkloakeret som tidligere antaget. Tag- og overfladevandet fra skolen er derfor med til at forværre problemerne med oversvømmelser, hvorfor skolen med tillægget planlægges separatkloakeret.

REGION NORDJYLLAND

AALESTRUP: Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune har godkendt et forslag til tillæg til spildevandsplan 2012-2020, som vedrører Parkvænget 40-44 i Aalestrup.

I forbindelse med nybyggeri i området ønskes det spildevandskloakeret, og det bliver muligt med tillægget, hvis det vedtages endeligt efter endt høring.

LØGSTØR: Bredgade i Løgstør har gennem længere tid været plaget af rystelser fra tung trafik, som kulminerede i forbindelse med gravning af fjernvarmerør i 2011, og der er meget trafik i gaden.

Der er åbnet en omfartsvej nord om Bredgade, og det giver en mulighed for at forbyde den gennemgående tunge trafik og få meget af den øvrige gennemkørende trafik til at køre udenom.

Vesthimmerlands Kommune har udarbejdet et forslag til forbedring af de trafikale forhold i gaden og derudover har en privat borger taget initiativ til at afholde en konkurrence om forskønnelse af gaden, hvilket har resulteret i tre forslag.

Teknik og- Miljøudvalget besluttede på sit møde forleden at invitere beboerne i Bredgade samt konkurrencedeltagerne til et møde, hvor planerne kan drøftes.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11