23948sdkhjf

Odense Letbane styrker ledelsen

Steen Lykke, der i mere end to årtier har arbejdet med ledelse af store infrastrukturprojekter, er blevet ansat som teknisk direktør i Odense Letbane P/S
Odense Letbane P/S har ansat Steen Lykke i en nyoprettet stilling som teknisk direktør.

Stillingen er blevet oprettet, fordi Odense Letbane P/S i februar valgte at skifte udbudsstrategi på letbaneprojektet fra ét samlet udbud til en opdeling i flere udbud.

”Ændringen i strategien medfører, at vi skal styrke organisationen internt hos Odense Letbane P/S. Som bygherrer får vi nemlig en større opgave med at koordinere og sikre retningen for det samlede projekt. Det kræver flere folk også i topledelsen, men samtidig får vi også en større træfsikkerhed i forhold til, at både økonomien og alle de tekniske detaljer kommer til at spille sammen mellem pakkerne”, forklarer adm. direktør, Mogens Hagelskær i en pressemeddelelse.

Han er ”utrolig glad” for, at det er lykkedes at få netop Steen Lykke med på holdet.

”Han er én af Danmarks største kompetencer inden for komplicerede infrastrukturprojekter, og han vil bidrage med både tung viden og sikre lederegenskaber”, lyder det.

Erfaring fra Femern

Steen Lykke har siden 2008 arbejdet i topledelsen i Femern A/S, der har projekteret den faste Femern Bælt-forbindelse mellem Danmark og Tyskland. Først som projektchef og siden som teknisk direktør og seniorrådgiver for den adm. direktør.

Inden da har han fra 2001 til 2008 været projektchef for Marmaray-metrosystemet i Istanbul. Fra 1993 til 2001 var han kontraktdirektør i Øresundskonsortiet med ansvar for tunnelen og koordineringen af installationer og jernbane. Og i årene forinden har han blandt andet haft lederstillinger i forbindelse med konceptudviklingen i de tidlige stadier af Metroen i København samt projekter for DSB.

Som teknisk direktør for Odense Letbane bliver det Steen Lykkes opgave at lede den tekniske stab i letbaneprojektet og styre anlægget af selve letbanen sikkert i mål.

”Jeg er stolt over at være med til at udføre det mest spændende og ambitiøse byggeprojekt i Odenses historie og samtidig et af Danmarks største infrastrukturprojekter. Odense Letbane er en decideret bybane, foruden den skal gå gennem universitetsområdet og Det Ny OUH. Det gør den kompliceret at anlægge – ikke mindst under hensyn til byens daglige virke og den kvalitet, som letbanen skal bibringe Odense. Men det er netop den udfordring, jeg ser frem til at løfte”, siger han.

Steen Lykke tiltrådte stillingen i går.

jsk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141