23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SJÆLLAND

NAKSKOV: Lolland Kommune har givet landzonetilladelse til etablering af en kombineret spring- og dressurbane på 2.400 kvm og en rund bane på 177 kvm på Halstedhus Efterskole.

KALUNDBORG: Teknik- & Miljøudvalget Kalundborg Kommune skal i morgen beslutte, om et projektforslag for udvidelse af solfangeranlæg ved Svebølle-Viskinge varmeværk skal godkendes.

Projektforslaget er i offentlig høring frem til den 11. december 2015.

FAXE: Teknik- og Miljøudvalget i Faxe Kommune har sagt god for frigivelse af 100.000 kroner til asfaltering og belysning af hovedsti mellem Månevænget og Sølvagervej. Projektet er ikke optaget i budget 2016, og udgiften foreslås finansieret fra et projekt vedrørende adgangsforhold Hylleholthallen, som har en bevilling på en mio. kroner, og hvor der forventes en mindreforbrug på cirka 300.000 kroner.

Sagen afgøres af Byrådet.

RINGSTED: Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune har besluttet at fremlægge Helhedsplan for Kaserne Parken i 10 ugers offentlig høring, og samtidig har udvalget godkendt er revideret tidsplan for projektet.

Ringsted Kommune har på budget 2014-15 afsat et samlet rådighedsbeløb på 0,5 mio. kroner til udvikling af Ringsted Kasernepark. De afsatte midler skal bruges til etablering af motionspladser, motionsstier og eventuelt et sundhedsspor med mere på det grønne område ved kaserneparken. I helhedsplanen er der fokus på at bruge og udbygge de eksisterende potentialer på arealerne og dermed skabe områder, hvor der både tænkes i motion, ophold og anden aktivitet. En række interessenter har bidraget med forslag, der alle er indarbejdet i projektet. Heriblandt er etablering af mountainbikebane, bedre skiltning, flere og afmærkede motionsruter, mulighed for at gå med hunden i ro og fred, flere bænke med mere.

Helhedsplanen forventes endeligt vedtaget i marts/april 2016.

RINGSTED: Ringsted Kommune er i gang med et skovrejsningsprojekt på tre arealer i kommunen.

Sagen sendes nu til politisk behandling med henblik på stillingtagen til projektøkonomien, igangsættelse af borgerinddragelsesfasen, samt orientering om projektets videre forløb.

Banedanmark har i starten af 2013 tilbudt Ringsted Kommune muligheden for at rejse erstatningsskov i stedet for den fredskov, der måtte fjernes i forbindelse med udvidelsen af banen mellem København og Ringsted, og det tre placeringer og udformningen af skovene og træartsvalget blev godkende i slutningen af 2014.

Det foreslås, at projektoplægget nu sendes i offentlig høring, samt at de lokale institutioner og borgere inddrages i forhold til bruges af skoven, de fremtidige faciliteter m.m. På baggrund af input fra borgerinddragelsesfasen vil der blive indarbejdet en endelig plante- og plejeplan for arealerne i projektbeskrivelsen.

Borgerinddragelsesfasen forventes udført primo 2016, hvorefter etableringen af skovene sendes i udbud foråret 2016, med etablering efter høst samme år.

REGION SYDDANMARK

NORDFYN: Lodsejerne ved Tværskovvej har et stort ønske om at få gennemført et vandløbsprojekt, som kan løse problemet med oversvømmelse ved Tværskovvej samt skabe forbedret afvanding og miljø i Tværskov Mølle Å. Ved Tværskov Mølle er der om vinteren ofte problemer med at den offentlige vej oversvømmes. Problemet skyldes stemmeværkets opstuvning, og at vandet siver diffust ind over et areal, hvor der engang var mølledam. Vandet giver problemer med vejens stabilitet og is i perioder med frost.

I vandløbsprojektet er der projekteret en ny vejbro. Vejbroen udgør hovedparten af projektets samlede økonomi.

Stemmeværket ved Tværskov Mølle er udpeget som en spærring for fauna. Nordfyns Kommune har derfor søgt om penge til udarbejdelse af forundersøgelse og detailprojekt for etablering af faunapassage. Pengene blev bevilget af NaturErhvervstyrelsen, og Rambøll har udarbejdet forundersøgelse og detailprojekt september 2014. Nordfyns Kommune har efterfølgende søgt NaturErhvervstyrelsen om penge til at realisere projektet, men har fået afslag. Til gengæld har HavørredFyn bevilget et stort tilskud til projektet, og med de nødvendige myndighedstilladelser kan projektet gennemføres i 2016.

Projektets samlede omkostning er vurderet til cirka 1,5 mio. kroner.

Teknik- og Miljøudvalget har beslutningskompetencen i sagen, som er på dagsordenen ved udvalgets møde i morgen.

REGION MIDTJYLLAND

ØRUM: Teknisk Udvalg i Viborg Kommune har vedtaget lokalplan nr. 458 for solvarmeanlæg ved Østergade i Ørum og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt og anbefaler byrådet at gøre det samme.

Ørum Varmeværk ønsker at opføre et solvarmeanlæg i Ørum.

Lokalplanen giver mulighed for at etablere en solfangerflade på 6.375 kvm og en akkumuleringstank med en højde på maksimalt 16 meter samt en teknikbygning med en højde på maksimalt 8,5 meter.

REGION NORDJYLLAND

VRÅ: Hjørring Byråd har besluttet, at der skal byggemodnes seks grunde ved Gartnervænget i 2016. Samtidig har byrådet meddelt anlægsbevilling på 1,380 mio. kroner til byggemodningen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11