23948sdkhjf

Storentreprenør genkender ikke billedet

Der er masser af konkurrence om de store projekter, og de udenlandske entreprenører har længe søgt mod nord, siger NCC
NCC Construction kan som en af landets allerstørste byggeentreprenører ikke genkende det billede af manglende konkurrence på især store byggeprojekter, som blandt andre Bygherreforeningen tegner - og som er en væsentlig årsag til den ny projektdatabase.

”Vi oplever stor konkurrence både på private og offentlige projekter, også fra udenlandske aktører, og kan jo kun tage til efterretning, at bygherrerne vil tiltrække yderligere”, siger Palle Bjerre Rasmussen, direktør i NCC Construction og efter organisationsændringer 1. januar 2016 direktør i NCC Building Danmark.

”Jeg synes måske, det er et lidt sjovt tidspunkt, man tager et sådan initiativ, fordi det efterhånden mere er regelen end undtagelsen, at der er udenlandske bydere. Efter finanskrisen har mange store europæiske entreprenører søgt mod nord”, siger han.

Palle Bjerre Rasmussen er ikke bange for yderligere konkurrence og noterer, at NCC netop ændrer sin organisation blandt andet for at kunne styrke konkurrenceevnen.

”Vi har den lokale tilstedeværelse og har samtidig musklerne fra hele NCC-koncernen. Bygherrerne efterspørger nye kompetencer, en større grad af specialisering og tidlig involvering. Det kommer man ikke bare uden videre med som helt ny aktør på det danske marked, og derfor ser vi frem til yderligere konkurrence med sindsro”, siger han.

Databasen kommer for sent

Den tyske entreprenørkoncern Max Bögl etablerede sig sidste år med dansk selskab og udfører i øjeblikket et par store råhusentrepriser på sygehusbyggerier.

”Nu tror jeg, vi har et ganske godt overblik over, hvad der er på vej af interessante byggeprojekter, så databasen kommer lidt for sent for os. Jeg tror dog, at den kan skærpe interessen fra andre udenlandske aktører. Det kan være svært at komme ind på et marked i et andet land med et andet sprog”, siger direktør Mathias Büttner fra Max Bögl Danmark.

Hos Strabag-ejede Züblin A/S ser direktør Jens-Henrik Nicolaisen en fordel ved, at der skabes en samlet platform over alle projekter.

”Men ellers er markedet i Danmark ret lille. På anlægsområdet er bygherrerne offentlige eller semi-offentlige og derfor synlige i kraft af EU-udbud, og med hensyn til de relativt få store byggeprojekter, som er interessante for os, ved vi hvad der rører sig i markedet”, siger Jens-Henrik Nicolaisen.

Læs også: " Projekt-database skal tiltrække flere udenlandske entreprenører ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141