23948sdkhjf

Arkitektur inspirerer landets gymnaster

Evaluering af tre nye gymnastikhaller viser, at rammerne er vigtige for gymnasternes oplevelser, når de dyrker deres idræt
GYMNASTIK Brugerne af tre nye gymnastikhaller i Svendborg, Aarhus og Gladsaxe er begejstrede over hallernes høje arkitektoniske kvalitet og beskriver de tre haller som udfordrende, spændende og inspirerende.

Samlet set er 68 procent af brugerne meget tilfredse og 23 procent tilfredse med hallerne. Det viser en evaluering af de tre haller, der indviet mellem 2010 og 2013.

SG Huset i Svendborg, Gyngemosehallen i Gladsaxe og Gymnastik- og Motorikhallen i Aarhus er de nyeste bud på, hvordan faciliteter målrettet gymnastik, fri leg og bevægelse samt andre beslægtede idrætsgrene kan udformes og indrettes.

Gymnastikforeningerne, der har hjemme i de tre haller, har alle oplevet medlemsfremgang og voksende ventelister efter etableringen af de nye haller, hvilket også illustrerer, hvor populære de nye faciliteter hurtigt er blevet. Eksempelvis har Svendborg Gymnastik oplevet en medlemsfremgang på 50 procent siden SG Huset blev indviet.

De tre haller har hver deres udgangspunkt som bud på moderne faciliteter med gymnastik i centrum.

SG Huset i Svendborg har et stort rum til springgymnastik og mindre lokaler til rytmisk gymnastik og forskellige bevægelsesformer, der er plads til boldspil og motorisk leg.

Gyngemosehallen i Gladsaxe har et meget stort åbent gulvareal til gymnastik, der er omgivet af forskellige andre aktivitetsmuligheder i mindre rum.

Endelig har Gymnastik- og motorikhallen i Aarhus et udfordrende bevægelseslandskab for børn, hvor gymnastikkens redskaber er bygget ind i lokalet.

Forskellige tilgange

Evalueringen viser, at det alle tre steder er lykkedes at skabe rammer, der giver traditionel gymnastik bedre betingelser og samtidig medvirker til at skabe helt nye udfoldelsesmuligheder, der øger mulighederne for aktiviteter. Det gælder både den traditionelle gymnastik og de nye aktiviteter, som gymnastikhallerne giver mulighed for at dyrke.

”De tre nye gymnastikhaller er skabt med forskellige tilgange til gymnastik, men med den fællesnævner, at de kan bruges til meget mere end traditionel gymnastik. Det er derfor glædeligt, at der er så stor brugertilfredshed i forhold til både de traditionelle aktiviteter og den frie leg og bevægelse. Evalueringen viser, hvor vigtigt det er at skabe moderne rum og rammer omkring idrætsaktiviteter, da det har stor betydning for faciliteternes popularitet blandt brugerne”, siger analysechef Bo Vestergård Madsen fra Lokale og Anlægsfonden i en pressemeddelelse.

Fonden har været en drivkraft i at udvikle de nytænkende arkitektoniske og funktionelle løsninger i alle tre gymnastikhaller.

Plads til forbedring

Der er dog stadig plads til forbedring, som også fremtidige gymnastikfaciliteter kan lære af. Eksempelvis i forhold til at blive lokale samlingssteder, almindelig tilgængelighed med cykel, offentlig transport og bil samt mulighederne for, at tilskuere bedre kan følge med i, hvad der sker inde i selve bygningerne.

Endelig hører det med til forståelsen af de tre hallers succés, at det høje aktivitetsniveau er præget af, at den daglige ledelse i hver hal er med til at skabe aktiviteter og ikke kun tager sig af administration og pedelopgaver. brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125