23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Den forkerte vej

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Videncenter for energibesparelser i bygninger er i alvorlig fare for at skulle lukke, og dermed er politikerne ved at lave en større brøler, end de måske selv tænker over. Konsekvensen - en eventuel lukning - må nødvendigvis bunde i uvidenhed, for der er stærkt brug for den viden, der kan formidles og dyrkes, når det gælder blandt andet genanvendelse af byggematerialer.

Problemet er nemlig, at der i dag stilles store krav til tæthed i nye bygninger, for ellers kan bygningen ikke leve op til de krav, der stilles til lavt eller nul energiforbrug.

Og her får genanvendelsesbranchen så et problem, for der er faktisk flere farlige stoffer i bygningerne, fordi man så at sige er nødt til at lime dem sammen.

At skrotte viden på området er overordnet set den forkerte vej at gå. Vi har i Danmark tidligere kunnet prale med en meget høj procent i genanvendelse af både byggematerialer og forurenet jord. Men på grund af dårlig kontrol og dårlig moral har kunderne mistet troen på genanvendelige byggematerialer herunder jord.

Der er et stort behov for at finde frem til løsninger, der kan retablere tilliden til genanvendelige byggematerialer på en sund og fornuftig måde. Og på en måde, så de farlige stoffer som PCB, bly og andet bliver sorteret fra.

Tilliden til genanvendelige byggematerialer skal genopbygges, ikke nedbrydes.

Det er på tide, at politikerne anerkender, at den cirkulære økonomi er en vigtig del af samfundet. Herunder specielt også en vigtig del af bygge- og anlægssektoren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265