23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SYDDANMARK

KERTEMINDE: Kerteminde Kommune har sammen med Kerteminde Sluselaug lavet nogle forundersøgelser af en mulig stormflodssikring af Kerteminde og Munkebo.

Resultatet af forundersøgelsen viser, at en sluse ved havneindkøbet og kystsikring mod nord og syd er bæredygtigt, både for så vidt angår de økonomiske overslag og de tekniske løsninger.

Såfremt Byrådet beslutter at fremme forslaget vil det omfatte cirka 770 ejendomme i Kerteminde og 120 ejendomme i Munkebo og Kølstrup, som vil have en markant mindre risiko for stormflod frem til år 2050.

I første omgang behandles sagen af Miljø- og Teknikudvalget i Kerteminde Kommune i morgen 1. december, hvor direktionen indstiller, at der indhentes udtalelse om de foreslåede kystbeskyttelsesforanstaltninger hos Kystdirektoratet og de berørte grundejere, som kan blive pålagt bidrag.

REGION MIDTJYLLAND

HERNING: Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune skal på sit møde i dag tage stilling til, om der skal udarbejdes et skitseprojekt for opgradering af Alhedestien.

Alhedestien er en vandrer-, ride- og cykelsti anlagt på den nedlagte jernbane mellem Herning og Viborg. Herning og Viborg Kommuner har siden 2007 haft ansvaret for driften af det meste af Alhedestien. Efter flere henvendelser fra lokale borgergrupper har der været foretaget flere besigtigelser af stiforløbet, og potentialet for at udvikle en samlet rekreativ sti for gående, cyklende og ridende brugere mellem Herning og Viborg vurderes at være stort. Der er indledt et samarbejde med Viborg Kommune for at afdække mulighederne for et fælles projekt.

Ud over bedre belægninger er der et stort potentiale for at skabe nogle gode rammer for oplevelserne langs ruten i form af blandet andet servicefaciliteter, henvisningsskilte, bedre komfort og information om natur- og kulturelle tilbud.

REGION NORDJYLLAND

AABYBRO: Jammerbugt Kommunalbestyrelse har vedtaget Lokalplan 27-017, Rekreativt område, Biersted Mosevej, Aabybro endeligt.

Baggrunden for udarbejdelsen af lokalplanen er, at Jammerbugt Kommune i samarbejde med Egns- og oplevelsescenter Vildmoseporten og Friluftsrådet vil oprette en naturskole. Naturskolen skal blandt andet indeholde udendørs klasselokaler, og der skal laves et samarbejde med Jammerbugt Kommunens skolevæsen om brug af disse udendørs lokaler.

MARIAGER: Mariagerfjord Vand A/S skal i forbindelse med nedlæggelse af Assens og Mariager renseanlæg etablere en kloakledning mellem Mariager og Fladbjerg og har i den forbindelse tilbudt at afslutte arbejdet i grus, hvilket åbner mulighed for en fremtidig cykelsti på strækningen.

Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune skal på sit møde i dag l træffe beslutning om, hvorvidt der skal foretages arealerhvervelser og samarbejdes med Mariagerfjord Vand om projektet.

Direktøren indstiller, at der igangsættes åstedsforretning til erhvervelse af de nødvendige arealer, og at detailprojektering igangsættes.

Stianlægget forventes udført på nordsiden af Hadsundvej, hvor der bliver en dobbeltrettet cykelsti på nær den østligste 800 meter lange strækning ved Mariager, hvor den forventes etableret som enkeltrettet cykelsti i begge vejsider.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094