23948sdkhjf

Årstiderne Arkitekter tegner nyt domicil til Ferrari

Den danske importør opfører nyt domicil nord for København
Det eksklusive italienske bilmærke Ferrari får nu sit eget bilhus i Danmark.

Den officielle danske importør af Ferrari og Maserati, Formula Automobile, har udpeget Årstiderne Arkitekterne til at tegne sit nye domicil i Kgs. Lyngby nord for København, og dermed fortsætter arkitektvirksomheden en succes med opgaver for bilfirmaer. Tidligere har Årstiderne Arkitekter tegnet bilhuse for blandt andet BMW og Mercedes.

Ferrari-domicilet er beliggende ud til Helsingørmotorvejen, hvor motorvejen passerer Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Kgs. Lyngby.

Beliggenheden gør, at de udstillede biler eksponeres optimalt mod de forbikørende bilister. Samtidig er der tale om diskret, næsten minimalistisk arkitektur, med henblik på at henlede fokus på de eksklusive biler, der udstilles og forhandles her.

5.000 kvm

Den markante bygning på i alt 5.000 kvm rummer parkering, værksted, showroom samt en kontorafdeling og kantine.

Øverst svæver parkeringshuset, en mørk, delvist transparent skive. De parkerede biler er synlige fra flere sider via facadernes store glaspartier. Midt i skiven findes taghaven, som et overraskende grønt element mellem bilerne. Taghaven, beregnet for de ansatte, er på denne måde skærmet fra vind og støj fra trafikken på begge sider af bilhuset. Herunder ligger en indskudt kontoretage, der har optimale dagslysforhold både fra bilhusets facader, og fra atriet, der er placeret i bilhusets midte.

I stueplan findes værkstedet og det store showroom, flere sider.

Terrænforskelle

De markante terrænforskelle på grunden udnyttes visuelt, så bilhuset set fra motorvejen skyder sig ud af terrænet og fremad. Mod nord vipper facaden udad, og giver bygningskroppen et dynamisk udtryk, der understreger de udstillede bilers karakter. Bygningens stramme form står i kontrast til det omkringliggende landskab, der fremstår som natur bevokset med vilde græsser og urter, og alle biler er udstillet indendørs, så bygningen står i sin rene form på grunden.

Domicilet står færdigt i 2017

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11