23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

BALLERUP: Ballerup Kommunalbestyrelse skal på sit møde på mandag beslutte, om et projekt med etablering af øvefaciliteter i form af en pavillonbygning til musikbands ved Parkskolen i Ballerup skal sættes i gang, og om der skal bevilges 400.000 kroner til projektet.

I aftalen om budget 2015 er der afsat 400.000 kroner til etablering af et musikmiljø i den lille skolegård på Parkskolen, hvor både Ballerup Musikskole og Ballerup Ungdomsskole har til huse. Dette beløb søges frigivet, ligesom der søges om frigivelse af 100.000 kroner til etablering af varmepumpe i lokalerne.

SKOVLUNDE: Ballerup Kommunalbestyrelse skal på mandag give en anlægsbevilling på 10 mio. kroner til blandt andet projekteringsomkostninger og lignende vedrørende ny daginstitution på Lundebjerggårdsvej i Skovlunde.

Der er afsat en anlægsramme på i alt 66 mio. kroner i perioden 2015-2017 til modernisering af dagtilbud i Skovlunde, og i maj i år blev der frigivet en anlægsbevilling på to mio. kroner til udarbejdelse af et forprojekt for den nye daginstitution på Lundebjerggårdsvej i Skovlunde.

Der er i dag to dagtilbud på Lundebjerggårdsvej, og de moderniseres nu ved opførelse af et børnehus på boldbanen vest for Skovlunde Skole Nord.

Udbuddet af totalrådgivningen er på vej. Dette indebærer, at der efter tidsplanen vil blive indgået kontrakt med den vindende totalrådgiver ved udgangen af 2015. Herefter følger projekteringen og udbuddet af entreprisen med mere, hedder det i sagsfremstillintgen til kommunalbestyrelsesmødet på mandag.

Den ny daginstitution er planlagt klar til ibrugtagning 1. august 2017.

FREDERIKSBERG: Rådmand i Frederiksberg Kommune Balder Mørk Andersen og kommunalbestyrelsesmedlem Pernille Frahm har stillet forslag om etablering af en parkeringskælder under Rådhusparkeringen og etablering af et rekreativt byrum på overfladen.

By- og Miljøudvalget besluttede på sit møde forleden, at forslaget belyses i en forundersøgelse, som efterfølgende danner grundlag for en større undersøgelse, som oversendes til de kommende budgetdrøftelser.

HVIDOVRE: Hvidovre Kommunalbestyrelse har godkendt et forslag til Lokalplan 231 for boliger på Risbjergvej 22, som herefter kan fremlægges til offentlig høring.

Lokalplanen omfatter en enkelt ejendom, der er ejet af Hvidovre Kommune. Grunden har siden 2009 fremstået ubebygget, men anvendes aktuelt som skurplads og parkering i forbindelse med renoveringen af den tilstødende Risbjergskole. Lokalplanen udlægger ejendommen til boligformål, åben-lav bebyggelse. Lokalplanen giver mulighed for at opføre bebyggelsen som et fritliggende parcelhus, et dobbelthus eller et tofamiliehus.

FREDERIKSBERG: Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg ønsker at samle skolens aktiviteter på egen matrikel. I dag har man cirka 1000 elever og er nødt til at leje sig ind i seks lokaler hos Frederiksberg HF på Sønderjyllands Allé 2 for at få plads til alle tilmeldte. Planen er at nedrive den tidligere rektorbolig og i stedet opføre en ny fløj til anlægget med otte undervisningslokaler, opholdsarealer, styrketræning, taghave, møderum med mere.

Rønnow Arkitekter A/S har udarbejdet et projekt, som omfatter opførelse af en 1.582 kvm stor fløj i stedet for den 326 kvm store rektorbolig, der skal rives ned. I projektet arbejdes der med at genbruge de smukke teglsten fra den tidligere rektorbolig, ligesom der arbejdes med bæredygtige tiltag vedrørende energi, ventilation, muligvis solceller og tiltag vedrørende skybrudssikring, permeable overflader og lignende.

By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune udsatte sagen forleden, og behandlingen af sagen fortsætter den 30. november, når der er foretaget en individuel besigtigelse.

REGION SJÆLLAND

SLAGELSE: Slagelse Byråd skal på mandag tage stilling til en projektide fra Slagelse boligselskab om nyetablering af 73 familieboliger, herunder ansøgning om kommunal grundkapitallån samt garanti.

Boligselskabet ønsker at etablere 73 familieboliger, og den samlede anskaffelsessum er i Skema A kalkuleret til 151,130 mio. kroner.

REGION SYDDANMARK

KERTEMINDE: Lokalplan 265 samt kommuneplantillæg nr. 18 for Præstegade i Kerteminde indstilles nu efter endt høring til endelig vedtagelse. Sagen afgøres i byrådet, men i første omgang skal Miljø- og Teknikudvalget i Kerteminde Kommune give sin mening til kende den 1. december.

Planerne er udarbejdet for at sikre det planmæssige grundlag for en ny bebyggelse i Præstegade. Ejendoms­ejeren ønsker at nedrive eksisterende bebyggelse og opføre en ny boligbebyggelse bestående af 10 lejligheder. Området er hidtil blevet anvendt til erhverv og boliger, og det er Erhvervsafdelingens generelle vurdering, at lokalplanlægningen forbedrer den bymæssige kvalitet i området i forhold til det eksisterende.

REGION NORDJYLLAND

MARIAGER: Den Selvejende Institution Hedehuset i Mariager har søgt om at etablere et bosted på ejendommen Fælledvej 13 i Mariager, og på mandag skal Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune tage stilling til, om de vil give landzonetilladelse til bostedet.

Ifølge planerne kommer bostedet til at bestå af to bygninger med et samlet areal på 490 kvm, hvor der vil være plads til 12 personer.

MORSØ: Lokalplan 17.131 Solvarmeanlæg og varmeværk, Nykøbing indstilles til endelig vedtagelse i Morsø Kommunalbestyrelse på mandag.

Formålet med lokalplanen er at udarbejde det planmæssige grundlag for etablering af solvarmeanlæg og varmeværk. Nykøbing Mors Fjernvarmeværk ønsker at supplere det nuværende anlæg med et solvarmeanlæg for at opnå væsentlige energibesparelser og derved begrænse udledningen af CO2. Samtidig ønsker værket at skabe fremtidige udvidelsesmuligheder ved på sigt at flytte det eksisterende fjernvarmeværk fra Kjærgaardsvej til Limfjordsvej i den nordvestlige del af Nykøbing Mors.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109