23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

BALLERUP: Center for Miljø og Teknik i Ballerup Kommune indstiller til kommunalbestyrelsens møde på mandag, at der gives en anlægsbevilling på 200.000 kroner til flere affaldsspande i byrummet.

Der er nogle stistrækninger i Ballerup Kommune, hvor der er en oplevelse af meget henkastet affald. Administrationen vil i samarbejde med blandt andet det personale, der renholder langs stier, forsøge at finde de steder, hvor der erfaringsmæssigt henligger mest affald. På den baggrund vil administrationen vurdere, hvor der skal opstilles flere affaldsbeholdere, og om der eventuelt skal forsøges med andre tiltag, der kan reducere mængderne af henkastet affald.

SKOVLUNDE: Der har gennem en årrække været opmærksomhed på de utrygge forhold for cyklister på Harrestrupvej i Skovlunde, som også i Hastighedsplan for Ballerup Kommune er udpeget som et sted, der opleves utrygt af flere, og på mandag bliver Ballerup Kommunalbestyrelse bedt om at give en anlægsbevilling på 1,28 mio. kroner til forbedring af sikkerheden for cyklister på Harrestrupvej.

På Harrestrupvej er der i dag dobbeltrettet cykelsti fra Ballerup Boulevard til Lindeengen. Den dobbeltrettede sti er placeret vest for kørebanen adskilt af en skillerabat. Syd for Lindeengen skal cyklisterne køre på selve kørebanen. Det foreslås, at der opstribes en 2-1 vej mellem Lindeengen og Harrestrup By samt syd for Harrestrup By til kommunegrænsen mod Albertslund Kommune. Derudover suppleres der med punktvise indsnævringer af vejen med henblik på at hastighedsdæmpe Harrestrupvej.

REGION SJÆLLAND

SORØ: Sorø Kommune har i budget 2016 afsat to mio. kroner til renovering af broer, og det skal nu besluttes, hvilke broer, der skal renoveres.

Fagcenter Teknik, Miljø og Drift har foretaget en prioritering af rækkefølgen for udbedring af broerne. De valgte kriterier er hvilken type trafik, der bruger dem og vigtigheden af dem. Herved har broen på Assentorpvej og rørunderføringen på Kulbyvej fået prioritet 1 og 2. Begge steder er der tale om en gennemfartsvej, som har betydning for lokalsamfundet. Overslagsmæssigt vil de to broer kunne renoveres for 1,8 mio. kroner. Herved er der 200.000 kroner til rådgivning og uforudsete udgifter ved disse to projekter.

Fagcenter Teknik, Miljø og Drift indstiller således, at det bliver de to projekter, der vælges. Såfremt de ikke kan udføres indenfor budgettet, anbefaler fagcentret, at man vælger at renovere rørunderføringen på Rød­engvej i stedet for rørunderføringen på Kulbyvej.

I første omgang ser Teknik- og Miljøudvalget på sagen den 1. december.

REGION SYDDANMARK

HADERSLEV: Der skal træffes beslutning om, i hvilket omfang Haderslev Kommune skal etablere konkrete anlægsprojekter i sommerhusområdet på Kelstrup og Hejsager Strand for at afhjælpe oversvømmelsesproblematikken og for at forbedre nedsivningsmulighederne for grundejerne i området. Sommerhusområdet er kun kloakeret for husspildevand. Det betyder, at alle grundejere er forpligtede til at nedsive ejendommens tag- og overfladevand på deres grund. Grundvandet i området står mange steder lige under terræn, og det gør det vanskeligt for mange at skille sig af med regnvandet.

Teknik og Miljø vurderer, at det er nødvendigt, at kommunen etablerer konkrete anlægsprojekter i sommerhusområdet.

Cowi har foretaget en kortlægning af problematikken i sommerhusområdet, og har lavet en rapport, der indeholder en række dispositionsforslag til anlægsprojekter, der tilpasser sommerhusområdet til klimaforandringerne og forbedrer nedsivningsmulighederne i området.

Udvalget for Plan og Miljø besluttede forleden, at rapporten præsenteres for beboerne i sommerhusområdet med henblik på at præsentere løsningsmulighederne ved et borgermøde i foråret 2016.

HADERSLEV: Haderslev Kommune har i forbindelse med budgetvedtagelsen for 2016-2019 afsat i alt 36 mio. kroner til LED-gadebelysning.

Kommunen har cirka 14.000 gadelysarmaturer og der er på nuværende tidspunkt udskiftet 2.400 gadelysarmaturer til LED-belysning. Der resterer således udskiftning af cirka 11.600 gadelys. Heraf indgår 1.600 i en eksisterende kontrakt. Der skal således udskiftes 10.000 gadelysarmaturer for de tilførte anlægsmidler.

For at anlægsprojektet kan igangsættes kræver dette en anlægsbevilling, og en sådan er foreløbig blevet godkendt af Udvalget for Teknk og Miljø, og den 15. december er det byrådets tur.

REGION MIDTJYLLAND

HOULBJERG: Favrskov Byråd frigav i sommer en anlægsbevilling til udførelse af cykelstiprojektet mellem Houlbjerg og Laurbjerg, og nu beder Teknik og Kultur om bemyndigelse til at gennemføre arealerhvervelser til cykelstiprojektet ved frivillige aftaler med lodsejere, eller, såfremt dette ikke kan lade sig gøre, at forestå åstedsforretning med henblik på ekspropriation. Favrskov Byråd sagde ja til dette forleden.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236