23948sdkhjf

NCC bygger højhuse i Ørestaden

NCC Construction Danmark skal bygge to højhuse i op til 14 etager i Nordre Fælledkvarteret i Ørestaden
To højhuse i op til 14 etager og med i alt 123 ejerlejligheder i størrelsen 76 til 126 kvm i Ørestadens Nordre Fælledkvarter.

Sådan lyder opskriften på den opgave, som NCC Construction Danmark skal løse i totalentreprise.

”Det er et spændende byggeri, som vi ser frem til at tage hul på. I NCC har vi opført mange boliger til københavnerne, og vi glæder os nu til at udvikle Ørestaden sammen med NCC Bolig A/S og Zeso Architects, så det kan blive et attraktivt kvarter for mange nye københavnske familier”, siger Martin Palmquist, direktør i NCC Construction.

I alt er der tale om 11.850 kvm boligbyggeri fordelt på to etaper, som henholdsvis dækker over 48 og 75 lejligheder, der ventes at stå klar i vinteren 2016 og sommeren 2017.

De første arbejder går i gang i december 2015 og ender ud i højhuse med kubeformede altaner.

Digitalisering spiller ind

Til trods for at byggeriet skal foregå på et lille område og ud til den fredede Fælled, så bliver det rejst i en proces og med præfabrikerede badekabiner og skakte.

Det stiller store krav til den indledende planlægning samt tekniske og logistiske færdigheder. Og her har projektets fulde digitalisering vist sig at have stor værdi, påpeges det.

”Digitalisering er en del af NCC’s DNA. Det er en naturlig og integreret del af alle vores projekter i vores danske og nordiske portefølje. Vi har mange års erfaring med at opbygge og koordinere digitale modeller og i at benytte VDC (virtuel design and construction red.) som en struktureret samarbejdsform med alle projektets involverede i komplicerede bygge- og anlægsprojekter. Den erfaring har vi gjort brug af i dette projekt”, siger Morten Alsdorf, områdechef for VDC i NCC Construction.

På byggeriet har man benyttet NCC Projektstudio, som er en samarbejdsplatform, hvor man integrerer værktøjer fra LEAN med IKT/BIM-processer til at restrukturere, den måde man traditionelt arbejder sammen på.

Her inddrages relevante ressourcer, kompetencer og værktøjer for at bidrage med de rigtige informationer og løsninger på rette sted i rette tid.

”Med NCC Projectstudio har vi på Fælledudsigten fået et større engagement, bedre kommunikation og bedre samarbejde mellem fagene, hvilket har resulteret i et bedre koordineret projektmateriale med færre fejl og bedre bygbarhed”, siger Morten Alsdorf.

Læs også: " NCC skal vokse med fem procent om året ".

Parterne bag byggeriet
Bygherre: NCC Bolig A/S
Arkitekter: Zeso Architects ApS
Ingeniør: NCC Construction A/S
Rådgivende entreprenør: NCC Construction A/S


Den 23/12-15 kl. 09.50: Faktaboks fjernet og erstattet med parterne bag byggeriet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11