23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

FREDENSBORG: Udvalget for infrastruktur og trafik i Fredensborg Kommune har sagt god for, at etablering af ny belysning på Fredensborg Kongevej optages i belysningsplanen. Belysningsplanen forventes klar til behandling på Plan- Miljø- og Klimaudvalget i februar 2016.

Efter at Vejdirektoratet er blevet færdige med lysregulering og rundkørsel ved motorvejen har de lavet belysning på vejen. Kommunen har ikke tidligere haft belysning på det østligste stykke af Fredensborg Kongevej, men nu vejarbejdet er ophørt, ses det, at der mangler nogle få hundrede meters belysning af vejarealet på Fredensborg Kongevejs østligste del.

REGION SJÆLLAND

VORDINGBORG: Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling i Vordingborg Kommune har sagt god for at støtte Fanefjord Fun Fitness Park med 243.055 kroner fra LUP-puljen på betingelse af, at projektet gennemføres som anført fra ansøgerne og under forudsætning af, at den fulde finansieringsplan tilvejebringes.

Fanefjord Ældrecenter har indledt et samarbejde med boligforeningen Vorbo samt Fanefjord Idrætsforening om et projekt, hvor Fanefjord Ældrecenter ønsker at udbygge i umiddelbar nærhed af sit nuværende område.

Projektet, ’Fanefjord Fun Fitness Park’ er en lokal udendørs trænings- og motionspark efter de forbilleder, der kendes fra Kina. Parken tænkes placeret i tilknytning til Fanefjord Ældrecenter, hvor den forventes at skabe et nær-aktivitetsområde til træning og bevægelse og i højere grad invitere til alsidig anvendelse på tværs af alder, køn, nationalitet og færdighedsniveau.

Det samlede projekt er på godt 833.000 kroner, og projektet har allerede opnået tilsagn fra Sparekassen Fanefjords Fond om en støtte på 100.000 kroner og fra Lokale og Anlægsfonden om en støtte på 180.000 kroner. Der er endvidere givet betinget tilsagn fra Den Lokale Aktionsgruppe (LAG-Sydsjælland), såfremt projektets samlede finansieringsplan falder på plads.

Projektet omfatter opsætning af ni træningsmoduler, der er fremstillet af Rodinietræ samt anlæg af grusstier og opsætning af bænke på det 1.000 kvm store areal, som tilhører boligforeningen Vorbo. Der er indgået aftale med boligforeningen om at benytte arealet til projektet. På hver træningsmodul monteres flere forskellige aktivitetsindsatser, så der samlet set bliver 24 motionsmuligheder.

Den primære målgruppe for projektet er ældrecenterets beboere, men herudover vil projektet fungere som motionsplads for alle, der har interesse.

REGION SYDDANMARK

BØRKOP: Teknisk Udvalg i Vejle Kommune har sagt ja til at igangsætte udarbejdelse af lokalplan for et boligområde ved Søndergade og Lilholtvej i Børkop.

Lokalplanen vil gøre det muligt at udstykke 40-50 parceller på 900 kvm til åben-lav boligbebyggelse.

Lokalplanområdet er ubebygget og ligger umiddelbart syd for Søndergade og vest for Lilholtvej.

I lokalplanprocessen skal det afklares nærmere, om der er behov for støjafskærmning mod Lilholtvej og Søndergade. Desuden skal det afklares nærmere, hvordan regnvandet skal håndteres, om der skal/kan ske lokal nedsivning.

Sagen skal alene behandles af Teknisk Udvalg.

REGION MIDTJYLLAND

ANS: Silkeborg Byråd har godkendt, at Foreningen Ans Skaterpark får et tilskud på 40.000 kroner til byggeriet af en skaterpark i Ans, hvor sporten er blevet mere og mere populær.

HERNING: Herning Byråd har vedtaget en ny lokalplan for et boligområde ved Kollundvej i Lind endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for at udstykke 34 grunde til enfamiliehuse ved Kollundvej i det østlige Lind.

Inden for lokalplanens område ligger tre eksisterende bebyggelser på Kollundvej 48, 50 og 52. Udstykningsplanen giver mulighed for, at de to bebyggelser på Kollundvej 50 og 52 bevares. Bebyggelsen på Kollundvej 48 skal fjernes, hvis hele udstykningsplanen skal gennemføres.

Der er indgået en udbygningsaftale mellem ejeren af matr. nr. 22s, byggefirmaet Ivan Mortens A/S, og Herning Kommune. Aftalen sikrer, at byggefirmaet Ivan Mortensen A/S er med til at betale for anlæg af veje, stier og friarealer inden for lokalplanens område.

REGION NORDJYLLAND

JAMMERBUGT: Jammerbugt Kommunalbestyrelse har nu godkendt forslaget til spildevandplanen for 2015-2020.

I den nye Spildevandsplan er der fokus på en række områder, som for eksempel forbedret spildevand i det åbne land, kloaksanering og nye kloakanlæg, der i fremtiden bliver lavet som separat kloak eller spildevandskloak med nedsivning af regnvand.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125