23948sdkhjf

Anlægsentreprenør regner med skærpet konkurrence

C. Holbøll & Sønner præsenterer flot årsregnskab men forventer hårdere konkurrence om færre opgaver
Med regeringens beslutning om at udskyde allerede planlagte anlægsprojekter og sparepålæg til kommunerne, bliver der færre offentlige anlægsopgaver de kommende år. Det vil føre til skærpet konkurrence blandt anlægsentreprenørerne.

Således lyder vurderingen fra Carl-Ole Holbøll, adm. direktør i en af Sjællands mellemstore anlægsentreprenørvirksomheder C. Holbøll & Sønner Entreprise fra Næstved.

”Regeringen smækker jo pengekassen i, også over for kommunerne, og det betyder uden tvivl, at der samlet set drosles ned for de offentlige investeringer. Når nogle af de store projekter skubbes, får det naturligvis de store entreprenører til at byde på noget mindre opgaver, som de har ladet ligge de seneste år. Det vil give knivskarp konkurrence på priserne for at få del i opgaverne”, siger Carl-Ole Holbøll.

Han har dog trods analysen alligevel positive forventninger til fremtiden.

”Det begrunder jeg med, at vi opererer inden for et bredt felt af opgavetyper og har en organisation, der er omstillingsparat. Således kan vi eventuelt også lave betonarbejde. Derfor er jeg fortrøstningsfuld”, siger han.

Op og ned i branchen

C. Holbøll & Sønner har netop præsenteret sit årsregnskab for regnskabsåret 2014/2015 med et resultat på 6,7 mio. kroner. Det er godt en mio. kroner bedre end sidste år og betragtes som tilfredsstillende. Mindre kan gøre det i fremtiden, netop på grund af udsigten til skærpet konkurrence, vurderer direktøren.

”Vi har været i denne branche i mange år, så vi ved, at det går op og ned. Selv om der er udsigt til lidt dårligere tider, så er ambitionen at fastholde medarbejderne. Vi er som andre virksomheder afhængige af kompetente medarbejdere, og dem vil vi strække os langt for at beholde”, siger Carl-Ole Holbøll.

Virksomheden har netop for at fastholde et højt kompetenceniveau en klar uddannelsespolitik. Man ønsker konstant at have 10 procent lærlinge. Det mål lever man fuldt op til i øjeblikket med ni lærlinge ud af en samlet medarbejderstyrke på godt 80. Der er primært tale om anlægsstruktørlærlinge, hvoraf to er voksenlærlinge, det vil sige erfarne jord- og betonarbejdere, der får papir på deres kompetencer.

Virksomhedens kunder er det offentlige eller større private, professionelle bygherrer som boligselskaber eller digelav.

Virksomheden udfører en bred vifte af opgaver inden for blandt andet vej- og jernbanearbejde, spildevand, kloak, byggemodning, diger og idrætsanlæg.

Virksomheden har blandt andet udført en del af Femern A/S’ fremrykkede aktiviteter.

C. Holbøll & Sønner Entreprise A/S
Mio. kroner
2013/14 2014/15

Bruttoresultat 35,0 47,7
Resultat af ordinær drift 7,4 8,5
Årets resultat 5,7 6,7
Egenkapital 12,6 14,3
Antal medarbejdere 69 82

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125