23948sdkhjf

Kommune vil have afgørelse genoptaget

Sideløbende med lovliggørelsesprocessen af ungdomsboligbyggeriet på Provstevej i København NV har Teknik- og Miljøforvaltningen anmodet Natur- og Miljøklagenævnet om at genoptage afgørelsen om, at kommunen ikke har haft hjemmel til at give dispensation fra friarealsprocenten, da det er i strid med lokalplanens principper.

Nævnets afgørelse vurderes nemlig at kunne få stor betydning for de videre byggemuligheder og gøre det svært for København at følge efterspørgslen på boliger.

”Vi mener simpelthen, at Nævnets afgørelse har principiel karakter og kan få store konsekvenser, ikke kun for København, men også for andre kommuner. Vi har haft en mangeårig praksis, hvor vi godt kan fravige lokalplanens fastsatte forhold mellem friareal og etagemeter, men Nævnets tolkning indebærer, at dette forhold skal være et ufravigeligt krav i lokalplaner. Hvis Nævnets fastholder den tolkning, skal vi ændre vores praksis – og det kan for borgerne og bygherrer betyde, at det bliver meget sværere at opføre nybyggeri og gennemføre forbedringer på eksisterende bygninger. Derfor mener vi, at det er i alles interesse, at afgørelsen genoptages”, har Anne-Sofie Degn, der er serviceområdechef i Byens Anvendelse under Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, tidligere forklaret.

Læs også: " Standset byggeri i København skal lovliggøres med tillæg til lokalplan ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.428