23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Så går det fremad

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Optimismen er så småt ved at være tilbage i det danske byggeri - i hvert hos developere, pensionskasser og andre professionelle bygherrer. De har alle genvundet optimismen efter de seneste kriseår.

Og det er godt nyt for den øvrige bygge- og anlægsbranche. Som det fremgår andetsteds i dagens udgave af Licitationen - Byggeriets Dagblad, ser det ud til, at der igangsættes for fem mia. kroner mere eller næsten 30 procent mere professionelt boligbyggeri i år - i alt for tilsammen 21,8 mia. kroner.

Nu skal man dog heller ikke forledes til at være jubeloptimister. For der vil stadig være dele af den danske bygge- og anlægsbranche, som sikkert har svært ved at se, hvor opsvinget er henne. For det totale omfang af bygge- og anlægsprojekter er stort set uændret i forhold til sidste år. Det er primært trukket frem af bolig- og sygehusbyggeriet.

Der skal nok være nogle bygge- og anlægsvirksomheder derude, som sidder og river sig selv i håret over manglen på opgaver. Flere almene boligselskaber har eksempelvis udskudt store støttede renoveringsprojekter til næste år, og det har sikkert kunne mærkes på bundlinjen hos de virksomheder, der i høj grad lever af opgaver for de almene boligorganisationer. Og med revisionen af planloven planlægger regeringen så ovenikøbet også at fjerne kravet om, at der skal være 25 procent almene boliger i nye boligområder, hvilket ikke ligefrem vil gavne byggevirksomhederne.

Så det er stadig op ad bakke for visse dele af branchen. Heldigvis kan man håbe, at optimismen spreder sig til flere private ejendomsudviklere, der både har viljen og pengene til at sætte projekter i søen. Der er brug for det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157