23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SJÆLLAND

ROSKILDE: Et forslag til lokalplan 610 og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg for et parkeringshus på Sortebrødre Plads indstilles til godkendelse i Roskilde Byråd i dag.

Realiseringen af et Parkeringshushus med plads til op til 500 biler på Sortebrødre Plads indgår i Roskilde Kommunes parkeringsstrategi.

Et arkitektfirma har udarbejdet et skitseforslag, som har dannet grundlag for udarbejdelsen af lokalplanen. I lokalplanen er der lagt vægt på at få parkeringshuset indpasset til stedet: At facaderne får en begrønning og at huset indrettes fleksibelt, så tagfladen for eksempel kan afspærres i en kort periode og anvendes til boldspil, leg, dans, udstilling og lignende. Inden for lokalplanområdet er der også sat plads af til et cykelparkeringsanlæg til minimum 50 cykler. Ud over cykelparkering vil anlægget også indeholde vandpost, pumpe, aflåselige skabe til cykelhjelm mv.

REGION SYDDANMARK

ODENSE: Økonomiudvalget i Odense Kommune besluttede på sit møde forleden at anbefale, at der gives tilsagn til Fyns almennyttige Boligselskab om offentlig støtte på 6,1 mio. kroner til etablering af 60 almene ungdomsboliger på Rugårdsvej 2-10.

Ungdomsboligerne indrettes på første til tredje sal ud mod Vestre Stationsvej som en del af den samlede bebyggelse og udskilles som selvstændig ejerlejlighed.

SKÆRBÆK: Skærbæk Vandværk har søgt Tønder Kommune om kommunegaranti på 8,4 mio. kroner til ombygning af Skærbæk Vandværk og etablering af ny hovedvandledning fra vandværket til Skærbæk.

Med den planlagte ombygning vil alle filtre, tanke, skyllepumper og udpumpningsanlæg enkeltvis frit kunne lukkes af i en forureningssituation, uden at det påvirker produktion og udpumpning af rent drikkevand til værkets 1900 forbrugere.

Hovedvandledningsprojektet indebærer etablering af ny hovedledning med dobbelt rør ind over marker og dermed væk fra hovedvej 11.

Bestyrelsen for Skærbæk Vandværk har besluttet at udføre begge projekter den kommende vinter og forår.

Økonomiudvalget i Tønder Kommune har set på ansøgningen og anbefaler, at kommunalbestyrelsen siger ja til at yde kommunegaranti.

RØMØ: Tønder Kommune har udarbejdet forslag til kommuneplantillæg og ny lokalplan for butiksområdet ved Lakolk Butikscenter. Baggrunden for planændringerne er et ønske om udvidelse af købmandsbutikken og etablering af udendørs servering i tagplan.

I Lokalplanen fastlægges bestemmelser for områdets anvendelse til center- og erhvervsformål der styrker turisme-, ferie og fritidsaktiviteterne i området, og det bliver muligt for købmanden at udvide forretningen ind på en del af parkeringsområdet. Der åbnes også mulighed for udvidelse af ejendommene i centerbebyggelsen til to etages bygninger, hvorved bygningerne udvides uden det kræver yderligere grundareal, og udendørs servering i førstesals højde bliver også muligt. Lokalplanen åbner endvidere mulighed for udstykning af de enkelte butikker. For arealet øst for centerbebyggelsen, hvor der blandt andet kan etableres minibadeland, udvides anvendelsen til også at omfatte parkering.

Fagchefen for Ejendom, Plan og Drift indstiller, at forslagene godkendes og fremlægges til høring. Både Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget anbefaler indstillingen.

ESBJERG: Den tidligere beredskabsgrund på Gl. Vardevej 97 i Esbjerg har i flere år været tiltænkt et nybyggeri af en stor daginstitution, som skal aflaste og erstatte en del af kapaciteten på daginstitutionspladser i Esbjerg indre by.

Der er nu udarbejdet et idégrundlag og der søges projekteringsbevilling til finansiering af rådgiver, forundersøgelser og fjernelse af eksisterende bygninger. Den nye store daginstitution ønskes bygget til at rumme 55 vuggestuepladser og 160 børnehavepladser, forudsat at den afsatte bevilling på i alt 31,6 mio. kroner kan finansiere denne størrelse.

Børn- og Familieudvalget har behandlet sagen og anbefaler, at idéoplægget godkendes, og at der meddeles en projekteringsbevilling på i alt to mio. kroner i 2016.

ØLSTED: Institutionen Sophiagård, der er et hjem for udviklingshæmmede voksne i Ølsted, har en række ønsker til udvidelse af institutionen. Realisering af projekterne forudsætter udarbejdelse af et kommuneplantillæg og en lokalplan.

Planafdelingen i Faaborg- Midtfyn Kommune har været i dialog med ledelsen af Sofiegården for at afdække institutionens behov. Institutionen planlægger blandt andet at opføre en ridehal, etablere ridebane, hestestald, løsdrift-stald, bygning til samling, butiksfaciliteter, drivhus/orangeri samt etablere parkeringspladser.

Lokalsamfunds- og planudvalget anbefaler, at lokalplanlægningen igangsættes.

FERRITSLEV: Ejeren af Lodskovvej 2 i Ferritslev ønsker at få udarbejdet en ny lokalplan for at ændre anvendelsesmulighederne på ejendommen således, at der ud over erhverv også kan indrettes boliger på ejendommen.

Bosætnings- og Erhvervschefen i Faaborg-Midtfyn Kommune indstiller, at planlægningen for ændringen, herunder indkaldelse af ideer og forslag til kommuneplantillægget, igangsættes. Indstillingen anbefales af Lokalsamfunds- og planudvalget.

REGION NORDJYLLAND

HJØRRING: Hjørring Byråd bliver på sit møde i morgen bedt om at frigive tre mio. kroner til renovering af de tekniske installationer med mere på kommunens døgninstitution Ungehuset Nord, Nordbovej 5 i Hjørring.

Ungehuset Nord har gennem årene haft uforholdsmæssigt store udgifter til bygningsdrift herunder renovering og vedligehold af de tekniske installationer.

HØJENE: På baggrund af forespørgsel fra Ejendomsselskabet Wenbovej om udvidelse af bydelscenteret ved Skagensvej i Højene, så der kan etableres en ny dagligvarebutik i området, er der udarbejdet forslag til kommuneplantillæg og lokalplan. Disse forslag indstilles nu til godkendelse i Hjørring Byråd i morgen.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11