23948sdkhjf

Munck har årets asfalthold

Aalborg-holdet fra Munck Asfalt vinder årets holdkonkurrence i 3F og Asfaltindustriens arbejdsmiljøkampagne og kan nu se frem til en julefrokost
Titlen som årets hold i 3F og Asfaltindustriens arbejdsmiljøkampagne, der i år har haft fokus på at skabe dialog om nærved hændelser, er gået til Aalborg-holdet hos Munck Asfalt.

Holdet har oprettet en Facebookside for medarbejderne, der gør det nemt for dem at dele idéer, informationer og viden om sikkerhed og arbejdsmiljø, oplyser Trine Leth Kølby, arbejdsmiljøkonsulent i Asfaltindustrien og påpeger, at det blandt andet har spillet ind på udvælgelsen.

Netop den lette tilgang til informationerne vægtes også hos virksomheden.

”Nogle gange kan der være langt fra kontoret og ud til den enkelte timelønnede. Det er vi ude over med det her”, siger kontorleder Pia Johansen, mens entrepriseleder Mads D. Pedersen supplerer:

”Alle har en smartphone i lommen, og så kan man lynhurtigt nå ud til dem”.

Langt de fleste af de 49 nuværende medlemmer læser da også med, når der bliver delt artikler om arbejdsmiljø eller informeret om sikkerhedsudstyr. Derfor er Facebooksiden også noget, som der vil blive holdt fast i.

”Og den bliver kun større og større. Vi vil have alle i Munck med”, siger Mads D. Pedersen og påpeger, at det også kunne være en god ide at oprette en fælles gruppe for hele asfaltbranchen, hvor de forskellige virksomheder kan lære af hinanden.

Foruden Aalborg-holdets Facebookside var yderligere fem holds indslag med i konkurrencen og hele fire af dem var fra Munck Asfalt, mens NCC Roads stod for den sidste nominering.

”Det betyder rigtig meget, at vi får titlen - også fordi vi er nye her i Aalborg. Afdelingen har været her i halvandet år, og det her er en god måde for os at slå os fast på”, siger Pia Johansen og understreger, at det i Munck Asfalt er ”sikkerhed frem for alt”.

Hun oplyser, at julefrokosten, som Aalborg-holdet vinder med titlen, vil finde sted i starten af det nye år.

Her bliver der tale om en regulær afdelingsfest, da Munck Aalborg også fik andenpladsen med initiativet om en kalender med fotos og tekster om arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljøkampagnen
3F og Asfaltindustrien holder hvert år en kampagne for at skabe opmærksomhed omkring arbejdsmiljøet i asfaltbranchen og sikre et højt sikkerhedsniveau. Som en del af kampagnen er der to konkurrencer – en for hold, hvor man kan vinde en julefrokost, og en for virksomhederne, hvor man bliver kåret som asfaltbranchens danmarksmester i arbejdsmiljø og vinder 3F og Asfaltindustriens vandrepokal.
I holdkonkurrencen har der i år været fokus på nærved hændelser, og titlen som årets hold er gået til Aalborg-holdet hos Munck Asfalt, mens Lemminkäinen tidligere på kåret blev kåret som Danmarksmester i arbejdsmiljø 2014.


De nominerede indslag
Facebookgruppen
En kalender med fotos og tekster om arbejdsmiljø
Tre plakater
En planche med hverdagsbilleder og et slogan
En planche med slogans/ordspil
En beskrivelse af, hvordan et hold har analyseret en konkret hændelse og orienteret kollegaer om, hvordan en sådan hændelse vil kunne undgås i fremtiden
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156