23948sdkhjf

Byggefirma opfører afdød arkitekts byggeri

Den prisbelønnede arkitekt Mads Møller tegnede inden sin død et usædvanligt byhus i Aarhus. Nu opføres det af byggeselskabet Krabbe & Partner A/S
En af Danmarks mest fremtrædende arkitekter, Mads Møller, døde i 2013, og to år senere er nogle af hans sidste tegninger ved at blive til virkelighed.

Det er et byhus i syv etager, der rejser som en søjle i Grønnegade i det centrale Aarhus. Det opføres af byggeselskabet Krabbe & Partner fra Holstebro, som tidligere som totalentreprenør har været involveret i en række større byggerier i Midt- og Vestjylland.

Indehaverne Kristian og Peter Krabbe har overtaget projektet i Grønnegade i Aarhus fra Mads Møllers efterladte. Byhuset havde mesterarkitektens særlige kærlighed. Han arbejdede med det i sin fritid, efter at han var færdig med sine mange opgaver på den store tegnestue C.F. Møller.

Herfra har Mads Møller stået bag en lang række store byggerier, blandt andet Parken i København, det naturhistoriske museum i London, DR i Aarhus, Hedeselskabet i Viborg, Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum i Herning og kostafdelingen på Struer Statsgymnasium.

Mads Møller havde en kuriøs bagtanke med huset i Grønnegade i Aarhus. Det skulle nærmest læne sig op af naboejendommen, der kaldes ”skofabrikken”, og som er tegnet af hans far, C.F. Møller. Det bebyggede areal er kun på 112 kvm, og øverst bliver der en to-etagers penthouse lejlighed med fantastisk udsigt.

Vil ekspandere

Kristian og Peter Krabbe råder i dag over ejendomme til en samlet værdi på cirka 75 mio. kroner, og i dag bygger virksomheden mest til sig selv med henblik på udlejning, men nu planlægger virksomheden en række større investeringer i byggerier.

Krabbe & Partner planlægger i øjeblikket flere andre projekter i Aarhus, hvor selskabet enten alene eller sammen med andre firmaer har købt grunde eller ældre ejendomme, som skal ombygges. Det vil stadig ske med udgangspunkt fra Holstebro og med brug af håndværkere, teknikere, rådgivere og andre samarbejdspartnere fra Vestjylland i så vidt omfang som muligt.

”Nu kommer motorvejen til Holstebro, og så er det intet problem at bo i Vestjylland, selv om byggearbejdet foregår i Aarhus”, siger direktør Kristian Krabbe.

De første beboere kan flytte ind i byggeriet i foråret eller sommeren 2016.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125