23948sdkhjf

Schønherr skal tegne Grenaa midtby

Arkitektfirmaet Schønherr er blevet udpeget som vinderen af arkitektkonkurrencen om udvikling af Grenaa midtby
To teams har budt på opgaven om udviklingen af Grenaa midtby, og det står nu klart, at det er arkitektfirmaet Schønherr, der sammen med Loop Architects, VIA Trafik Rådgivning, Ingeniørfirmaet Viggo Madsen og Elgaard Architecture, har fået opgaven i hus.

Sammen med Norddjurs Kommune og Grenaas borgere skal teamet nu i gang med at konkretisere og tilpasse idéerne i vinderforslaget.

”Det er rigtig dejligt at være nået i mål med udvælgelse af det forslag, som skal danne ramme for det videre arbejde med fornyelse af Grenaa midtby. Jeg har store forventninger til samarbejdet med Schønherr”, siger borgmester Jan Petersen (S) i en pressemeddelelse.

”Forudsætningen for, at vi i de kommende år kan komme videre fra den flotte platform, som her er skitseret, er ekstern finansiering til en række delprojekter. Og her er der nogle oplagte muligheder, vi skal arbejde med og realisere. Hver enkelt delprojekt skal efterfølgende ses som en del af en langsigtet forandring”, fortsætter han.

Kirke skal være centrum

I vinderforslaget beskrives blandt andet, at den nye bymidte skal understreges af grønne forbindelser, som defineres af den øst-vestgående å og et nord-sydgående landskabsbånd.

I skæringspunktet mellem åen og Søndergade skal en ny brobelægning markere indgangen til centrum.

Middelalderbyens afgrænsning skal fremhæves af en aflastende trafikring med opgradering af parkeringsområder, hvorfra der via stier, gyder og gågader er nem adgang til den historiske midtby og den nye pladsdannelse omkring kirken og rådhuset.

Det nye entydige centrum skal være Skt. Gertruds Kirke. Omkring kirken indrettes mod syd et klassisk torv, og mod nord etableres en ny rådhusplads, som skabes som en ”superfontæne”, der kan fungere som vandkunst, skaterbane eller åben byscene.

”Med det vindende team er der blandt andet lagt op til en rigtig god løsning omkring et nyt, fleksibelt og mere aktivt sammenhængende torv. Når torvet bliver en større samlet helhed, åbner det op for nye muligheder, hvor koncerter, torvemarked og andre events kan udvikles og udvides. Vinderforslaget arbejder med de styrker, vi allerede har og tænker også i nye udviklingsmuligheder. Denne kombination er vigtig og er med til at sikre, at vi også i fremtiden har en attraktiv bymidte”, siger Carsten Thygesen, formand for ShopiCity, der ligesom Jan Petersen har været medlem af den bedømmelseskomité, der har valgt vinderen.

”Vi glæder os meget til at deltage i den kommende proces, hvor tingene skal blive mere konkrete, og de flotte visuelle tegninger skal blive til virkelighed”, fortsætter han.

jsk

Processen
Norddjurs Kommune indbød i maj 2015 til idekonkurrence og afgivelse af tilbud på totalrådgivning i forbindelse med områdefornyelse i Grenaa midtby. To teams, Preben Skaarup og Schønherr, havde ved afleveringsfristens udløb givet bud på opgaven, og en bedømmelseskomité med repræsentanter fra kommunalbestyrelsen, foreninger og erhvervsliv i Grenaa har foretaget den endelige udvælgelse af vinderprojektet i samråd med to fagdommere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109