23948sdkhjf

Mild vinter gav fremgang hos Nordkabel

Sidste års milde vinter og en stor kontrakt i Aarhus har givet en kæmpe fremgang hos Nordkabel A/S
”Det er okay, sagt på godt jysk”.

På trods af næsten en tredobling af årsresultatet - fra 3,6 mio. kroner til 10 mio. kroner - har direktør i entreprenørvirksomheden Nordkabel A/S Henrik Hassing Pedersen stadig fødderne solidt plantet i den jord, som virksomheden lever af at grave i.

Bruttofortjenesten i virksomheden er siden sidste år gået frem med 18 mio. kroner, og egenkapitalen er vokset med over fire mio. kroner. Resultat kan især forklares med sidste års milde vinter.

”Vi har inden for kabel- og ledningsfaget en ukendt faktor, der hedder vinter. Sidste år kunne vi grave alle årets 12 måneder, og det har haft stor betydning for regnskabet, da vi ikke har skullet sende medarbejdere hjem”, siger Henrik Hassing Pedersen.

Ny afdeling

En anden grund til virksomhedens fremgang skal findes i en ny afdeling i Aarhus, der er kommet godt fra start.

”I september sidste år etablerede vi en afdeling i Aarhus. Vi fik i samarbejde med Bravida en stor kontrakt med NRGi, hvor vi står for gravedelen. Det har bidraget positivt til årsresultatet. Generelt har i det seneste år haft et højt aktivitetsniveau og der har været meget at lave ved alle vores kunder”, siger han.

I en så vejrafhængig branche er forventningerne til næste år og bundet op på mængden af frost i vintermånederne, forklarer Henrik Hassing Pedersen.

”Lige meget hvor dygtig en entreprenør og leder man er, kan vinteren sætte arbejdet i stå. Det kan i en afdeling koste omkring 100.000 kroner om dagen. Så får vi en mild vinter forventer vi, at næste års resultat bliver på niveau med vores seneste resultat. Får vi en hård vinter, forventer vi et resultat, der ligger væsentligt under”, siger han.

Nordkabel A/S
Tusinde kroner
2013/14 2014/15
Driftsresultat 5.106 13.058
Bruttofortjeneste 53.824 71.030
Årets resultat 3.667 10.008
Egenkapital 17.190 21.498
Antal ansatte 118 136

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127