23948sdkhjf

Niras vinder norsk totalentreprise

Rådgiveren har vundet rådgivningen på ny motorvej nord for Oslo og sætter dermed turbo på sin vækststrategi om at blive skandinavisk infrastrukturrådgiver
Rådgivervirksomheden Niras har i samarbejde med det norske ingeniørfirma Structor Lillehammer AS vundet ordren på udførelsen af 4,1 km motorvej fra Roa til Gran godt 50 km nord for den norske hovedstad Oslo.

Ordren er strategisk vigtig, da Niras de kommende år satser på at cementere en position som skandinavisk infrastruktur-rådgiver.

Og det norske marked er særlig vigtigt, da Statens Vegvesen hvert år investerer mere end 25 mia. norske kroner (20 mia. kroner) kroner i at udbygge og vedligeholde infrastrukturen.

”Riksvej 4 er en vigtig reference, når vi i den kommende tid byder ind på endnu flere norske projekter. I første omgang får vi demonstreret vores specialistkompetence i at udforme totalentrepriseudbud, men der ligger også en option på opfølgning med tilsyn i selve byggeperioden”, siger Niras’ projektleder, Theis Tarp Rasmussen.

Vil vokse yderligere

Ambitionen er da også at vokse yderligere på det norske marked.

”Vi har en ambitiøs vækstdagsorden i Norge. Og væksten skal også ske på andre områder end infrastruktur. Men når man ser på de fem regioner, som det norske Vegvesen er delt op i, så har de hver især budgetter, der er større end det danske vejdirektorats, så der er bestemt potentiale”. siger Carsten Heine Lund, direktør for Infrastruktur i Niras.

Gode referencer

I det netop vundne udbud er Niras underleverandør til Structor Lillehammer AS, og det norske Statens Vegvesen har i sit valg af leverandør især lagt vægt på, at det er et meget erfarent team, Structor Lillehammer og Niras har budt ind med:

”Structor med underleverandør har god, relevant og omfattende erfaring fra tidligere opgaver. De har også meget gode referencer. De fremstår som et godt og trygt valg”, lyder det i begrundelsen fra Statens Vegvesen.

At ordren blot er første store skridt i at realisere den skandinaviske vækststrategi illustreres af, at Niras netop er blevet prækvalificeret til at komme med bud på, hvordan fremtidens sporvogne i Oslo skal designes.

Projektet
4,1 km firesporet motorvej fra Roa til Gran, cirka 50 km nord for Oslo
Syv broer
Et tilslutningsanlæg udført som en fordelerring, det vil sige en stor rundkørsel henover motorvejen, hvor til- og frakørsler forbindes med det øvrige vejnet
Forventet ibrugtagning: 2019
Samlet pris: 1,1 mia. norske kroner (cirka 900 mio. kroner)
Kilde: Niras
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.285