23948sdkhjf

Familieejede virksomheder får tre mia. kroner med finansloven

Med gårsdagens finanslovsaftale bliver bo- og gaveafgiften sænket fra 15 procent til fem procent frem mod 2020 ”Meget positivt”, mener virksomhedsleder
Tømrermester Michael Ancher, leder af den familieejede virksomhed E. Enker & Søn A/S i Aarhus var i går en glad mand.

Med finansloven for 2016 har regeringen og resten af blå blok nemlig afsat penge til at lette bo- og gaveafgiften for familieejede virksomheder.

”Det er rart, at politikerne har hørt efter og fået øjnene op for de familieejede virksomheder. Det vil med den her aftale blive økonomisk nemmeres at overdrage virksomheder inden for familien frem for til en udefrakommende. Det kræver i dag mange millioner på kontoen, hvis virksomheden skal blive i familien, så det her er meget positivt”, siger Michael Ancher.

Bo- og gaveafgiften vil som følge af aftalen blive sænket gradvist fra de nuværende 15 procent til cirka fem procent i 2020. I 2016 er der afsat 200 mio. kroner til at tage det første skridt, og det beløb stiger til 1 mia. kroner i 2020. Samlet set afsættes 3,1 mia. kroner til formålet i perioden.

På danske hænder

De netop aftale afgiftslettelser er kun en begyndelse, slog skatteminister Karsten Lauritzen (V) i går fast.

”Der er tale om en markant lettelse, som her og nu vil gøre en stor forskel for danske virksomheder, der står over for et generationsskifte. På sigt ønsker regeringen imidlertid at gå endnu længere, så vi medvirker til, at danske virksomheder forbliver på danske hænder”, siger han.

Regeringen vil præsentere en konkret model i første halvår af 2016. Modellen vil blandt andet indeholde værnsregler, som skal sikre, at nedsættelsen af bo- og gaveafgiften målrettes erhvervsvirksomheder og ikke overdragelse af formuer i al almindelighed.

Lempelsen træder i stedet for en genindførelse af formueskattekursen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203