23948sdkhjf

Udbudsloven er igen på det politiske tapet

Folketinget behandler i disse dage den nye udbudslov, der skal skabe mere gennemsigtighed om evalueringsmetode
Sommerens valg fejede udbudsloven af brættet, men lovforslaget er nu blevet genfremsat og blev i går behandlet i Folketinget.

Den nye udbudslov skal være implementeret i EU’s medlemsstater senest 17. april næste år og samler en række regelsæt på udbudsområdet i én lov.

Udbudsloven skal skabe rammen om en effektiv konkurrence om de offentlige opgaver, og understøtte, at udbud kan gennemføres så enkelt og fleksibelt som muligt samt reducere de omkostninger, der er forbundet med udbud for både det offentlige og for virksomheder. Desuden skal den nye lov give bedre rammer for de små og mellemstore virksomheders deltagelse i udbud.

Fuld dokumentation

For virksomhederne indebærer lovforslaget en række forbedringer. Blandt andet indebærer forslaget et krav om, at den offentlige ordregiver i udbudsmaterialet skal beskrive den valgte evalueringsmetode. Det skaber større gennemsigtighed for virksomhederne. Samtidig vil forslaget lette virksomhedernes dokumentationspligt ved, at det fremover kun vil være den virksomhed, der vinder udbuddet, som skal indsende fuld dokumentation.

Det er især evalueringsreglerne, som afdelingschef i Dansk Byggeri, Henrik Fausing er spændt på, hvordan branchen vil reagere på.

”Det var noget vi har arbejdet på at få med, så folk ved, hvad de bliver evalueret på. Det gør det lettere, at se, hvad man konkurrerer på og på den måde styrende for, hvordan tilbudsgivere laver deres tilbud”, siger han.

I juni 2013 blev der nedsat et udbudslovsudvalg, der fik til opgave at udarbejde et udkast til et samlet og overskueligt forslag til en ny dansk udbudslov. Et enigt udvalg afgav sin rapport i december 2014. Det fremsatte lovforslag er således baseret på udvalgets udkast. Lovforslaget forventes at reducere udbudsomkostningerne for både det offentlige og for virksomhederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125