23948sdkhjf

Farver valgt med omtanke udløser pris fra landets malermestre

Danske Malermestre har for anden gang uddelt organisationens pris for godt malearbejde
Da Birgit Madsen og Henning Pedersen i august i år flyttede ind i den en højloftet lejlighed fra 1904 midt i centrum i Odense, var de ikke et øjeblik i tvivl; de skulle bo med farver.

Akkurat som i huset de kom fra. Og det var en rigtig beslutning, for de flotte farver i lejligheden blev nemlig i sidste uge tildelt Danske Malermestres pris: Prisen for godt malearbejde på 25.000 kroner.

Prisen er givet for dels det flotte farvevalg i den lille lejlighed, dels for det samarbejde, som Birgit Madsen og Henning Pedersen har haft med deres malermester, Louise Svendsen fra Stenløse Malerforretning i Odense.

”Når man går rundt i lejligheden fornemmer man tydeligt, at farverne er valgt med omtanke. Der er tænkt over detaljerne, rummenes indretning, lysindfaldet og ikke mindst de møbler, malerier og lamper, der også skulle være der. Farverne er valgt, så lejligheden udgør en helhed”, begrunder Danske Malermestres direktør, Ole Draborg, valget af Odense-lejligheden.

”Når vi taler malearbejde og farver, så er det også vigtigt at sige, at det her i lejligheden er meget tydeligt, at farverne ikke bare er malet ”ovenpå”. Du har også gjort dit forarbejde. Farverne står så flot, fordi bundarbejdet er udført rigtigt. Træværk er slebet i bund, og vægge og lofter er spartlet, så alle revner og huller er lukket. Alt sammen vigtigt, hvis du skal kunne nyde resultatet af malerens arbejde gennem flere år”, fastslår Ole Draborg.

Har fanget tankerne

Birgit Madsen er oprindelig uddannet som håndarbejdslærer og har derfor en sikker fornemmelse for farver, og hvordan de opleves.

Det er hende, der sammen med Louise Svendsen, har fundet frem til farverne i Odense-lejligheden.

”Jeg havde hurtigt nogle idéer til farver, og sammen med Louise fandt vi frem til de rigtige farver. Louise var rigtig dygtig til at fange mine tanker og gøre dem konkrete i farver. Hun lavede farveprøver, som vi malede på væggene, gik lidt væk fra, så på dem og fandt ud af, om det var den rigtige farve, eller om den skulle være lysere eller mørkere”, siger Birgit Madsen.

Farvevalget er forskellige pasteller i forskellige rum, som hver for sig danner helheder – og da det er en meget åben lejlighed med kig imellem de forskellige rum, har det også været vigtigt, at de forskellige farver passer helt til hinanden, lysmæssigt såvel som i selve farvetonen.

Uddelt for anden gang

Det er anden gang, at prisen for godt malearbejde bliver uddelt, og den gives kun til private boligejere, der har fået malet deres hjem af et medlem af Danske Malermestre i et godt samarbejde omkring farvevalg.

”Vi ser en stigende interesse blandt private kunder for at benytte den professionelle malers kompetencer”, siger direktør Ole Draborg.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094