23948sdkhjf

Byggeaktivitet går frem i Aabenraa

2015 er et væsentligt bedre år sammenlignet med 2014, når det gælder byggeaktiviteten i Aabenraa, fremhæver lokal virksomhed og kommunal byggesagsanalyse
Der har været mere at se til i år sammenlignet med sidste år for byggevirksomheden Søgård Byg A/S med base i Aabenraa Kommune, og virksomheden er ikke alene om den udvikling.

Det nye sygehus trækker op, og kommunen har sat gang i en masse aktivitet, som påvirker byggeriet positivt, oplyser Kjeld Hansen, direktør i Søgård Byg.

Han henviser blandt andet til to nye skoler, der er bygget samt en ny idrætshal og et nyt campusområde, der skal bygges i kommunen.

Fremfor kommunalt byggeri gør Søgård Byg sig mere i parcelhuse, og også her har der været en stigende aktivitet, fremhæver Kjeld Hansen.

Det underbygger en byggesagsanalyse, som Aabenraa Kommune har lavet.

Den viser, at byggeaktiviteten i 2015 ser ud til at overgå rekordniveauet fra 2008.

Stigninger på flere områder

Det er primært stigninger i antallet af sager om erhvervsbyggeri, etagebyggeri og enfamiliehuse, der trækker byggeaktiviteten op, lyder det.

Alene fra 2014 til 2015 forventer Aabenraa Kommune en stigning i antal opførte enfamiliehus på 60 procent - fra 42 i 2014 til 69 i 2015.

Så stor en stigning tror Kjeld Hansen ikke helt på, men at det går frem, er der ingen tvivl om, påpeger han.

”Jeg vil tro, at vi hos os har en tilgang på 15 procent, men det kommer også fra et lavt niveau. Der er væsentligt mere arbejde i 2015 end i 2014”, siger han og fremhæver, at aktiviteten også vil stige i 2016.

”Vi har væsentligt flere forespørgsler her i slut ’15 end i slut ’14, så vi sidder og regner mere”, lyder det fra direktøren, der samtidigt gør opmærksom på, at virksomheden har været involveret i udvidelsen og moderniseringen af Aabenraa Statsskole.

Her har Søgård Byg haft murerentreprisen på en del af arbejdet, og det har også været med til at skabe aktiviteten i virksomheden, lyder det.

Som følge af den stigende aktivitet har Søgård Byg ansat en mere i administrationen og fire tømrere.

Fremfor at ansatte flere på andre områder har virksomheden entreret med flere underentreprenører, forklarer Kjeld Hansen og oplyser, at virksomheden på nuværende tidspunkt har 42 medarbejdere ansat.

Til foråret er forventningen, at man vil nå op på 46-48.

Hushandler er flere i antal

Ud over flere boligbyggerier oplever Aabenraa Kommune også flere boligsalg, lyder det fra kommunen.

En søgning i Danmarks Statistik viser, at antallet af hushandler i andet kvartal 2015 i postnummer 6200 var 105. Til sammenligning har niveauet af hushandler i de fire foregående år ligget på mellem 60 og 80, fremhæves det.

”Der sker meget i Aabenraa lige nu”, siger borgmester Thomas Andresen (V) og argumenterer, at det ikke kun skyldes, at krisen er forbi.

”Jeg tænker også, det er en konsekvens af den vækstplan, som Aabenraa Kommune har gennemført i løbet af de seneste tre år”, lyder det.

Det tilkendegiver Kjeld Hansen, der roser kommunen for at sætte handling bag ordene.

Hos kommunen fremhæver man også forventning om, at byggeaktiviteten vil fortsætte. Flere store projekter er i pipelinen, og derfor ”smedes der nu, mens jernet er varmt”. Kommunen inviterer en række entreprenører, rådgivere og developere til inspirationsmøde for at fortælle dem om potentialer og forretningsmuligheder i Aabenraa.

”Vi er selvfølgelig interesserede i at opretholde dét momentum og investeringstryk, vi oplever nu”, siger Thomas Andresen.

Mødet finder sted torsdag den 19. november kl. 17 på UC Syd på Dr. Margrethes Vej 13 i Aabenraa.

Vækstplan
Aabenraa Kommune er i gang med at udføre Vækstplan 2018, der indeholder en række forskellige projekter, der skal bidrage til at gøre Aabenraa Kommune til et endnu bedre sted at bo, flytte til, arbejde og drive virksomhed. Lokomotivet i kommunens vækstdagsorden er det nye akutsygehus og det nye psykiatriske sygehus, der skaber 1.600 nye sundhedsjob i kommunen samt UC Syds nye campus, der øger antallet af uddannelser og studerende i byen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11