23948sdkhjf

Endelig beslutning inden jul

Den tyske godkendelsesproces udfordrer Femern-projektet
Partierne bag den faste forbindelse til Femern - det er alle partier på nær Enhedslisten - har aftalt, at de inden jul skal træffe den endelige beslutning om tunnelen.

Ganske vist blev anlægsloven vedtaget i foråret, men ganske usædvanligt aftalte Folketinget samtidig, at det ikke var et go for projektet. Baggrunden var en række usikkerhedsfaktorer. To forhold - størrelsen af støtten fra EU og de endelige bud fra entreprenørkonsortierne - er der ved at være overblik over. Derimod er der fortsat seriøs usikkerhed om tidshorisonten for den tyske godkendelsesproces. Bedste bud er nu, at der først foreligger en tysk godkendelse i 2017.

Det udfordrer de danske beslutningstagere og bygherren Femern A/S. Således udløber vedståelsesfristen for de endelige entreprenørtilbud i maj 2016. Forligskredsen har derfor bedt Femern A/S om at undersøge forskellige muligheder for den videre proces. Der kan være tale om en forlængelse af vedståelsesfristen eller mulighed for at indgå en aftale, der er betinget af den tyske myndighedsgodkendelse.

Priserne, som Femern A/S har fået, er indtil videre fortrolige, da de fortsat evalueres af Femern A/S. Men de vil indgå i et samlet, opdateret anlægsbudget i den opdaterede finansielle analyse, som er under udarbejdelse. Det ventes offentliggjort i slutningen af denne måned og skal være med til at sikre forligskredsen et beslutningsgrundlag.

Læs også: " Sådan bygges verdens længste sænketunnel ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141