23948sdkhjf

Villy Poulsen A/S køber Nordens største Vermeer-boremaskine

Den nye boremaskine har dobbelt så stor trækkraft som Skjern-firmaets hidtil største boremaskine
Når en boremaskine vejer 34 tons, er 11,3 meter lang, 2,5 meter bred og 3,4 meter høj – ja, så er mærket hverken AEG, Bosch eller Hilti.

Der står Vermeer Navigator D220x300 på den boremaskine, som entreprenør firmaet Villy Poulsen A/S i Skjern netop har anskaffet. Og den er den hidtil største Vermeer-boremaskine til styret underboring i Norden.

”Villy Poulsen A/S er ikke underforsynet med kraftfulde Vermeer-maskiner i forvejen. Men den her trækker altså med mere end dobbelt så meget som firmaets hidtil største maskine, en Vermeer 100x120. Den nye kæmpe trækker med hele 110 tons”, kunne en særdeles tilfreds leverandør, adm. direktør Bent Tangemann fra Vermeer Danmark A/S fortælle, da den store nye blev kørt ned fra blokvognen.

Vermeer Navigator D220x300 blev sendt fra Vermeer i Holland med skib fra Rotterdam til Esbjerg. Det sparede kompliceret transport ad tyske motorveje, og HM Logistik fra Glud ved Juelsminde kunne så flytte de 34 borende tons det sidste stykke vej til Skjern.

I forvejen var to lastbiler ankommet med platformen til maskinen samt 134 borerør på hver seks meter og en vægt på 240 kg pr. rør.

Lageret tømt for borerør

”Boremaskinen kan bore 1200 meter ud. Med 134 rør når Villy Poulsen lige godt 800 meter. Nu må vi se, om han får brug for flere. Så skal han vente på, at de kommer fra USA. Han har i første omgang tømt lageret i Holland for de store borerør”, fortalte Bent Tangemann.

Direktør Villy Poulsen kan glæde sig over at have fået en boremaskine, som ikke blot er aldeles stor og har masser af kræfter, men som samtidig er selvforsynende såvel med rør som med vand.

”Bare man har vand, kan man bore. Og den nye maskine har egen vandpumpe i modsætning til andre store boremaskiner. Weatherford-pumpen giver 1250 liter i minuttet”, forklarede Villy Poulsen

Der er også rigeligt med power i maskinrummet. Caterpillar har leveret motoren, som er god for hele 425 hk.

Under Oddesund

Første opgave for Nordens største Vermeer-boremaskine bliver for forsyningsselskabet Energinet.dk.

Et stort kabelprojekt kræver tre boringer under Oddesund. Siden går turen til Kilen ved Struer, hvor der er behov for styret underboring til samme projekt.

Den store boremaskine blev leveret i mandags – den 27. oktober. Det var næsten på jubilæumsdagen for ibrugtagningen af Villy Poulsens allerførste maskine til styret underboring.

”Den byggede vi selv, ligesom de to efterfølgende boremaskiner. Den første debuterede den 26. oktober 1990, og maskinen eksisterer stadig”, fortæller Villy Poulsen.

Efterfølgende gik Villy Poulsen over til fabriksbyggede boremaskiner. Navigator D220x300 er den 12. maskine fra Vermeer.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265