23948sdkhjf

Industrihaller oplever grøn forvandling

Udviklingsplan for bydelen Ny Valby har udløst stor interesse fra investorer. Arkitektvirksomheden Polyform holder tråd i masterplanen, der bruger grønttorvets gamle søjler og konstruktioner i et nyt landskab
Forleden vedtog Københavns Kommune lokalplanen for Ny Valby, og dermed er vejen banet for en ny grøn bydel, på det tidligere grønttorvsområde.

Området skal både rumme en stor park samt ejer-, leje- og studieboliger til mennesker med almindelig indkomst; en kombination, som investorerne viser markant interesse for.

Tidlig involvering

Bag masterplanen for det 14,5 hektar store område ligger benarbejde fra et rådgiverteam, som har været igennem en anderledes udviklingsproces.

Ny Valby’s direktør, Brian Abildgaard, samlede fra starten Københavns Kommune, Valby lokaludvalg, bygherrerådgiver fra Holte Projekt, idébureauet 2+1 og finansielle rådgivere til at udforme rammer og idé-program for området.

Herefter fulgte en række workshops, med tidlig involvering af interessenter, styret af Polyform Arkitekter, hvor arkitekterne udviklede masterplanen undervejs.

”Den form betød at vi oplevede stor samarbejdsvilje fra alle, som sad med om bordet – og det fortæller os, at denne type udviklingsproces er kommet for at blive”, siger Brian Abildgaard.

Polyform Arkitekter har designet masterplanen for Ny Valby og partner Thomas Kock peger på områdets nye identitet som afgørende.

”Ny Valby ligger et stykke fra vandet, så i stedet finder området sin identitet i Grønttorvets industrielle fortid. Hallerne omdannes til en stor grøn park, hvor søjlerne og konstruktionerne bevares og skaber et landskab, som du ikke ser andre steder i København. Det gør bydelen til noget særligt, at vi bygger den op omkring den her post-industrielle grønne park – den identitet er attraktiv at investere i”, siger Thomas Kock

For Brian Abildgaard har workshop-modellen været afgørende for et helstøbt projekt:

”Investorerne tror på projektet og fremhæver især de grønne områder i kombination med boliger til fornuftige priser som noget særdeles attraktivt”, siger han.

Ny Valby-projektet
Udviklingsteamet bag Ny Valby-projektet består af Ny Valby A/S, Polyform Arkitekter, 2+1 Idébureau, finansieringsrådgiverne Leimdörfer og bygherrerådgiver Holte Projekt.
I en analyse foretaget i forbindelse med Grønttorvsprojektet angav 90 procent af målgruppen, at de prioriterer grønne deleområder højt, når de vælger det område, de skal bo. 39 procent ønsker lav vedligeholdelse og tilbud om fællesfaciliteter.
Elementer som en central park, fællesdrivhuse og grønne facader er en del af planen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141