23948sdkhjf

Byggeaktører holder fast i interesse for fjordpark

De prækvalificerede er fundet på de seks storentrepriser og den sideløbende hovedentreprise på Vestre Fjordpark i Aalborg. Kigger man på listen, står det klart, at der er stort sammenfald med de prækvalificerede i det oprindelige udbud
I både det oprindelige udbud og genudbuddet af Vestre Fjordpark i Aalborg er der tikket over 30 anmodninger om prækvalifikation ind, og der er stort sammenfald blandt navnene på de aktører, der har opnået prækvalifikation på de seks storentrepriser.

”Det er meget lig sidst”, bemærker projektleder Anders Toft Hougaard fra Aalborg Kommunes by- og landskabsforvaltning, der er godt tilfreds med ansøgerantallet, som i de brede linjer ”er som forventet”.

Kun en på hovedentreprisen

I alt er mellem tre og syv aktører prækvalificeret på storentrepriserne.

Dog har kun MT Højgaard A/S vist interesse for hovedentreprisen, som Anders Toft Hougaard tidligere har forklaret, er kommet med i genudbuddet for at skabe mere konkurrence og vække interesse hos de helt store bygge- og anlægsaktører.

”Vi kunne godt have tænkt os, at der var en eller to mere på den del af det”, siger han og fremhæver, at frist for aflevering af tilbud er den 20. november kl. 12.

Derefter skal det vurderes, om det er billigst med hovedentreprisen, eller om det er modellen med storentrepriserne, der viser sig at være billigst - og dermed er den vej, man går.

En afgørelse, som projektlederen ser frem til, og han forventer, at man modsat sidst, rammer budgettet, der samlet fortsat er på 65 mio. kroner alt inklusiv.

”Vi tror på, det lykkes denne gang”, siger han og påpeger, at materialet er blevet gennemgået, og at der er fundet optimeringer og justeringer.

Blandt andet er konstruktioner ændret, så de har en nemmere byggeevne, oplyser han.

Vestre Fjordpark
Det nedslidte friluftsbad og de grønne arealer fra Fjordbyen til færgelejet for Egholmfærgen i Aalborg skal forvandles til en stor fjordpark. Blandt andet skal bassinområdet udvides, og nye faciliteter som udspringstårne skal tilføjes.
Samlet har projektet et budget på 65 mio. kroner, som blandt andet kommer fra Lokale og Anlægsfonden, Det Obelske Familiefond og Nordeafonden.
Planen er fortsat at stå med en færdigudviklet fjordpark op til DGI-stævnet i sommeren 2017, som Aalborg er vært for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141