23948sdkhjf

Byggeriets omsætning fortsætter fremgangen

Byggevirksomhedernes omsætning er samlet vokset med 10 procent i forhold til sidste år
Byggevirksomheder fortsætter fremgangen i aktivitet og omsætning i forhold til sidste år.

Ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik nåede byggevirksomhederne i august et samlet salg på 18,9 mia. kroner. Det er en stigning på 4,6 procent i forhold til samme måned sidste år.

Dermed fortsætter den uafbrudte fremgang, som byggeriet har oplevet i år, hvor der ifølge Danmarks Statistik i alle årets første måneder er noteret større omsætning end de tilsvarende måneder sidste år.

Samlet ligger byggeriets omsætning i årets første otte måneder på godt 138 mia. kroner. Det er godt 10 mia. kroner højere end i den tilsvarende periode 2014. Dette facit indebærer en procentvis vækst på 8,1 procent.

”Byggeriets omsætning vokser typisk mere end byggeriets beskæftigelse. I samme periode er beskæftigelsen således steget med cirka fem procent. Det skyldes, at man i opgangstider udnytter arbejdskraft og kapitalapparat mere intensivt. Omvendt er der meget, der tyder på, at byggevirksomhederne i øjeblikket, uanset omsætningsudviklingen, gør ekstra meget for at fastholde medarbejderstaben med udsigt til fremtidige rekrutteringsudfordringer”, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri i en kommentar til omsætningstallene.

Boligjob begynder at virke

Dansk Byggeri peger på, at der muligvis allerede i juli- og august-tallene kan ses en første effekt af den genindførte Boligjobordning, men at det stadig er for tidligt at konkludere noget på den baggrund.

”Byggeriets omsætning i både juli og august 2015 lå cirka mia. kroner højere end sidste år. Det kan være en indikation af, at der i sommer blev sat Boligjob-relaterede opgaver i gang, som havde afventet den politiske afklaring omkring håndværkerfradragets skæbne. Men dels er tallene foreløbige, dels er det for tidligt at konkludere noget håndfast om denne aktivitetseffekt på baggrund af blot to måneder. Endelig var Boligjobordningen jo altså også i funktion i hele 2014”, siger Bo Sandberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125