23948sdkhjf

Branchen er klar til en frivillig ordning

Reaktionerne er blandede, men udbydere af nøgletal vil arbejde videre
I BEC - Byggeriets Evaluerings Center erklærer direktør Peter Hesdorf sig klar til de nye udfordringer, når krav om nøgletal forsvinder den 1. november. Her er man klar med et nyt og forenklet system.

”Vi har slanket organisationen og er klar med attraktive produkter til entreprenørerne og bygherrerne, for der vil fortsat være et behov. Det er klart, at der vil være virksomheder, der vil falde fra, mens andre vil forstå at bruge nøgletallene i markedsføring og som benchmarking. Som noget nyt vil bygherren nu fremover også kunne tilmelde entreprenøren, således at bygherren betaler for at entreprenøren lader sig evaluere”, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

BEC er fondsejet, etableret i 2002 med repræsentanter fra alle dele af byggeriet. Fonden har en egenkapital på otte millioner kroner, og en omsætning på omkring 4,5 mio. kroner.

Det er ikke lykkedes

I Bygherreforeningen siger adm. direktør Henrik L. Bang:

”Det var forventet ud fra evalueringen. Der har jo været talt om det i nogen tid. Det har været forsøgt at få et velfungerende nøgletalssystem op at køre gennem cirka 10 år, og det er stadig ikke lykkedes rigtigt. Derfor er det en naturlig konsekvens at gøre det frivilligt at evaluere. Nøgletalssystemet anvendes i en relativt lille del af det samlede marked, og derfor giver det ikke et særligt repræsentativt billede”.

En skam

Hos entreprenøren STB Byg A/S i Vejle bruger man aktivt systemet. Adm. direktør Jens Winther synes det er ærgerligt, at det nu skal være frivilligt, og han frygter at systemet bliver vandet ud:

”Så længe bygherren efterspørger nøgletal, så er vi også klar til det. Vi bruger dem aktivt, både i vores markedsføring, og i forhold til forventningsafstemning med vore bygherrer og i vores egen projektorganisation”, siger Jens Winther.

”Hvis det bliver vandet ud, så vil vi finde på noget andet, for vi synes at det er et godt redskab at måle os selv på”, tilføjer han.

Ikke en byrde

Bülow Management i Horsens, der også udbyder nøgletal, mener ikke, at der er tale om en administrativ byrde, men derimod om kundetilfredshed:

”Alle andre brancher arbejder med kundetilfredshed, og indhenter data til det formål. Så derfor synes vi, at det er en besynderlig argumentation, og vi arbejder videre med en række entreprenørfirmaer der på frivillig basis vil fortsætte systemet”, siger analysechef Rasmus Wiborg Steen.

Læs også: " Slut med krav om nøgletal ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127