23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Nedriver-autorisation

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Nedriverne efterlyser en autorisationsordning for nedbrydningsområdet. Dette ønsker man for at få styr på de miljøfarlige stoffer, der er i gamle bygninger.

Nedbrydningssektionen i Dansk Byggeri har i et par år arbejdet hen mod en bedre håndtering og en højere kvalitet i nedbrydningsarbejdet og ikke mindst har sektionen påvist alvorlige problemer i kommunale tilsyn med de opgaver som udbydes denne vej.

Samtidig har sektionens medlemmer langt hen ad vejen arbejdet meget seriøst med at lade sig certificere, så der er styr på - og dokumentation for det miljøarbejde, der foregår i virksomhederne, når de er på opgaver.

Problemet har været, at udbyderne af opgaver, herunder måske især kommunerne har været så fokuserede på pris, at man ikke rigtigt har været opmærksom på de mérudgifter, korrekt håndtering af miljøfarligt affald medfører.

Nedrivning er i Danmark en relativt snæver niche, og en decideret autorisation vil måske kunne virke konkurrencebegrænsende, idet der er et begrænset antal virksomheder, der faktisk er i stand til at løse opgaven. Det arbejde, som Nedbrydningssektionen har gjort for at afdække behovet for yderligere hensyn til de farlige stoffer i byggeaffald, er prisværdigt, og bør derfor også være et konkurrenceparameter blandt udbyderne. Sådan er det i andre led i byggeriet, hvor bygherren efterspørger kvalitet og dokumentation for at arbejdsmiljøet er i orden.

En autorisation virker en anelse altmodisch i et samfund, hvor fri konkurrence og kvalitet i arbejdet i høj grad klares via certificeringer og moderne salgsparametre, som ikke udelukkende udgøres af pris.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252