23948sdkhjf

Knuseren hænger for enden af gravearmen

Hurtig sortering af mindre mængder kan klares uden at slæbe store maskiner med
Knuseren og sortereren kan fint ligge klar ved siden af graveskovlen og sortergrabben. Klar til at montere i gravemaskinens redskabsfæste.

Det mener det sjællandske firma OM Maskiner i Ugerløse, som satser på at skyde østrigsk Hartl-grej af til danske nedbrydningsentreprenører.

”Hidtil har det ikke været så brugt i Danmark at montere knuseren og sortereren på gravemaskinen som ethvert andet stykke tilbehør. Sydpå er metoden meget brugt, og vi ser da også nogle gode muligheder på det danske marked”, siger konsulent Ulrik Larsen hos OM Maskiner.

Hartl har en vis erfaring i det med knusning og sortering. Familiefirmaet udviklede mobilknuseren Powercrusher allerede i 1977. For fem år siden solgte Hartl produktionen af de store anlæg til Copco og satsede selv på grej i mindre format. De mange års erfaring blev anvendt i udviklingen af knuserskovle og sorteringsskovle.

”Både knuserskovle og sorteringsskovle findes i fire størrelser, som passer til gravemaskiner fra otte til 35 tons. Sorteringsskovlen gør det muligt med lave driftsomkostninger at klassificere og sortere materialerne hurtigt og effektivt. Det er ikke nødvendigt at transportere et stort sortereanlæg ud på et nedbrydningssted, eller at køre materialerne hjem til en knuse- og sortereplads”, siger Ulrik Larsen.

Sparer transport

”Nøjagtig det samme gør sig naturligvis gældende for knuserskovlen, hvor den største kan producere op til 120 tons slutmateriale i timen. Det vil i mange tilfælde kunne spare transport og opstilling af en mobilknuser”, vurderer OM Maskiners konsulent.

Ulrik Larsen vurderer, at Hartl-grejet har gode muligheder også på det danske marked.

”Det er som om, der tænkes mere i mindre enheder og enkle løsninger. Miljømæssigt er der også mere fornuft i at tage en knuser og sorterer med på ladet sammen med gravemaskinen”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14