23948sdkhjf

Udlejer vil mere end udleje maskiner

Alt er forandret hos udlejningsvirksomheden Ramirent de seneste to-tre år. Tankegangen er ændret totalt, så alt nu handler om at understøtte kunden på alle niveauer
Traditionelt har udlejningsbranchen haft fokus på at få mest muligt materiel ud til den bedst mulige indtjening. Selvfølgelig handler det fortsat om at udleje materiel, men det skal nu ske i en løsningsorienteret sammenhæng, hvor Ramirent fungerer som en vidensvirksomhed, der sætter sin viden i spil til gavn for kundens indtjening.

”Vi ser et større vækstpotentiale for Ramirent ved, at vi går ind i kundens processer langt tidligere end hidtil. Vi vil gerne stille vores ekspertise til rådighed, allerede når vores kunder beregner behovet for maskiner og materiel til en kommende opgave, og vi vil eksempelvis tilbyde at stå for både etablering og drift af en hel byggeplads”, siger direktør André Bakke, Ramirent Danmark.

”Vi er i gang med at opbygge løsninger inden for arbejdsmiljø, bæredygtighed, mere effektive løsninger og har samtidigt fokus på egne og kundens relationer til omgivelserne inden for eksempelvis ligebehandling, socialt ansvar osv. Eksempelvis er vi gang med at udvikle et nyt faldsikringssystem. Det indebærer at der hos producenten bliver indstøbt beslag i betonelementerne, så de er klargjort til hurtig, sikker og effektiv montage af faldsikring. Det er blot ét eksempel på vores proaktive tilgang”, siger André Bakke.

Flere certifikater

Ramirent er over de seNeste måneder blevet ISO 9001 certificeret inden for kvalitetsledelse, ISO 14001 certificeret inden for miljøpåvirkning og OHSAS 18001 certificeret inden for arbejdsmiljøledelse. Oven i det er firmaet nu blevet DRA-certificeret af Materielsektionen i Dansk Byggeri.

”Faktisk har rækkefølgen været omvendt. Vi var i gang med forarbejdet til DRA-certificeringen, da der kom koncernkrav i Ramirent om, at vi skulle certificeres efter de andre ordninger. Det viste sig, at vort arbejde med DRA-certificeringen var en rigtig god platform for de andre certificeringer, og til sidst var certificeringen i DRA også på plads”, siger André Bakke.

”Det er jo velkendt, at udlejning har handlet meget om pris, men pris er jo et vidt begreb. Vi ønsker at supplere vores udlejningsmateriel med solid rådgivning inden for kvalitet, miljø og arbejdsmiljø, og samtidig kan vi være en partner, der løser opgaver, som kunden tidligere har løst selv. Det kan være ved at overtage ansvar og risiko for etablering af en byggeplads, det kan være administrativt bøvl, og det kan være ved at overtage koordineringen af materiellet på byggepladsen. På den måde handler det ikke om prisen på den enkelte lift, men om at reducere kundens samlede omkostninger”, siger André Bakke.

Ikke slut endnu

”Vi er klar over, at det er et marked, som er i sin vorden, og for os er det en on-going udviklingsproces. Vi har ændret alle systemer og kortlagt alle roller og opgaver. Vi har til og med givet vores brandidentiteten et løft netop nu og skal understøtte, at Ramirent er en moderne, videnbaseret virksomhed i udlejningsbranchen – og at Ramirent er mere end maskiner.

Vi har i alle henseender gjort os klar til at være dynamiske og forandringsparate hver dag, og der har certificeringen spillet en vigtig rolle som platform for den proces, siger André Bakke.

Ramirent opererer i 10 lande, og certificeringsprocesserne har kørt i alle lande, så koncernen bliver bedre til at høste synergi effekter og overføre best practice mellem markederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109