23948sdkhjf

Aarhus får nyt sejlsportscenter

Det kommende Aarhus Internationale Sejlsportscenter skal stå klar i 2017 og er tegnet af arkitektfirmaet Entasis A/S. Det bliver realiseret med væsentlige bidrag fra Nordea-fonden, A.P. Møller Fonden og Aarhus Kommune
Et nyt, 3.100 kvm stort sejlsportscenter midt på Aarhus Ø skal fra september 2017 gøre sejlsport endnu lettere tilgængeligt og attraktivt i Aarhus.

Det er visionen for det nye internationale sejlsportscenter, og visionen er nu for alvor på vej mod at blive en realitet efter, at Nordea-fonden har valgt at støtte projektet med 16 mio. kroner.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter vil få en spektakulær placering direkte på Bugtpromenaden på Aarhus Ø. Byggeriet påbegyndes efter sommerferien 2016, og det forventes, at sejlsportscentret står klar til indvielse i september 2017.

Det kommende sejlsportcenter er tegnet af arkitektfirmaet Entasis A/S og udover bidrag fra Nordea-fonden modtager det bidrag fra A.P. Møller Fonden og Aarhus Kommune.

”Vi er utrolig glade for den flotte opbakning, vi har fået fra Nordea-fonden”, siger Hans Skou, der er formand i Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Hans Skou understreger, at der nu venter nogle måneders hårdt arbejde med færdiggørelse af projekteringen og lokalplanen før byggeriet som forventet kan gå i gang efter sommerferien 2016.

Et omdrejningspunkt

Aarhus Internationale Sejlsportscenter bliver et centralt omdrejningspunkt ikke kun for dansk sejlsport men for hele det rekreative livet på Aarhus Ø.

Det skal øge interessen for sejlsport som fritidsaktivitet samt sætte Aarhus på sejlsportens verdenskort, ikke mindst når sejlsportscentret bliver centrum for VM for alle olympiske bådklasser i 2018.

”Det nye sejlsportscenter vil være et markant løft til dansk sejlsport og hele miljøet på Aarhus Ø. Donationen er et godt rygstød og er med til at realisere et vigtigt projekt for Aarhus. Det er vi meget taknemmelige for” siger borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der skal eje og drive sejlsportscentret, er stiftet af Sailing Aarhus i tæt samarbejde med Dansk Sejlunion, Team Danmark, Idrætssamvirket Aarhus og Aarhus Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109