23948sdkhjf

Byggenyt

REGION MIDTJYLLAND

RYOMGÅRD: Ryomgård Distriktsråd har i samarbejde med DjursBo og Ålsrode Tømmerfirma udarbejdet et boligprojekt for Ryomgård midtby.

Byggeriet ønskes opført som støttet boligbyggeri på en central grund i Ryomgård, der i folkemunde er kendt som ”den sorte firkant”. Ifølge oplægget bliver alle boligerne indrettet med tre værelser, men i to forskellige størrelser, nemlig 85 og 95 kvm. Samlet bliver der tale om 2.700 kvm.

Initiativtagerne overvejer, om der i mindre omfang skal etableres erhverv i form butikslokaler.

Planafdelingen i Syddjurs Kommune vurderer, at projektet vil kunne rummes inden for den gældende lokalplan 101 for Ryomgård Midtby, der for det aktuelle delområde åbner mulighed for etablering af bolig- og erhvervsbyggeri i op til tre etagers højde.

Udvalget for Plan, udvikling og kultur, der drøftede sagen forleden, finder den skitserede idé interessant.

SYDDJURS: Udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune besluttede på sit seneste møde at indstille forslag til Lokalplan nr. 395 for et område til hotel, ferie-, kursus-, og konferencecenter og til sommerhusområde ved Fuglsø til godkendelse i byrådet.

Lokalplanforslag er udarbejdet efter anmodning fra de private ejere af Fuglsøcentret, og lokalplanen vil blandt andet give mulighed for, at der kan opføres otte sommerhuse på selvstændigt udstykkede grunde og op til 10 hytter til overnattende gæster på Fuglsøcentret.

EBELTOFT: Glasmuseet Ebeltoft ønsker at udvide museet med en tilbygning til det nuværende indgangsparti. Tilbygningen har til formål allerede ved indgangen at tydeliggøre den oplevelse, der venter gæsten inden døre, og samtidigt tydeliggøre glaskunstens muligheder i moderne arkitektur.

Projektet indeholder endvidere en række øvrige tiltag - blandt andet en udvidelse af cafeen.

En udvidelse af det nuværende indgangsparti mod nord vil være i modstrid med den gældende lokalplan, og derfor skal politikerne i Syddjurs Kommune tage stilling til, hvorvidt man vil tilvejebringe det nødvendige plangrundlag for en udvidelse af Glasmuseet mod nord.

REGION SJÆLLAND

VORDINGBORG: Vordingborg Erhverv ønsker at etablere et iværksætterhus på Marienbergvej 132. Formålet er at tilbyde kontorlejemål til vækstfabrikanter, der vokser ud af Vækstfabrikken og give Vordingborg Erhvervs ”spire-virksomheder” en mulighed for at starte op med en virksomhedsadresse.

Der forventes ligeledes at opstå et behov for fleksible lejemål i forbindelse med tiltrækning af virksomheder generelt og især i forbindelse med Storstrømsbroen.

Iværksætterhuset skal ifølge ansøger placeres på fællesarealet i stueetagen ude foran Cafe Emma.

Der forventes indretningsudgifter på cirka 100.000 kroner.

Erhvervsudvalget i Vordingborg Kommune besluttede forleden at godkende ansøgningen fra Vordingborg Erhverv.

GUNDSØMAGLE: Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune har vedtaget forslag til lokalplan 624 for Holmehøj, Etape 3 Vest, Gundsømagle endeligt.

En privat grundejer ønsker at udvikle boligområdet Holmehøj i Gundsømagle med yderligere 18 åben-lav boliger.

STENLILLE: 188 bygningsejere har for nyligt modtaget en åben invitation til at være med i tredje etape af bygningsforbedringer i Stenlille, skriver Sorø Kommune på sin hjemmeside.

De første to etaper af bygningsforbedringen i regi af helhedsplanen for Stenlille er nu gennemført. Adskillige bygningsfacader er blevet sat flot i stand, og Hovedgaden som helhed har fået et synligt løft.

Nu udbredes indsatsen til at omfatte alle ejendomme fra før 1960 med mindst én bolig i. Frem til 8. oktober kan bygningsejerne søge om tilskud til udvendige forbedringer, der respekterer husets oprindelige udseende. I marts 2016 vil det så blive besluttet, hvilke ejendomme der får del i puljen til bygningsforbedringer.

Der er cirka to mio. kroner tilbage i puljen.

HØNG: Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune skal på sit møde i morgen torsdag tage stilling til, om Lokalplan 560 for udvidelse af Høng Varmeværk skal vedtages endeligt.

Lokalplanens formål er at sikre, at det eksisterende varmeværk kan udvides med teknikbygninger, askelager, akkumuleringstank, skorsten og eventuelle solenergianlæg.

Det er Teknik- og Miljøudvalget, der har beslutningskompetencen.

KALUNDBORG: Teknik- & Miljøudvalget i Kalundborg Kommune har også et forslag til lokalplan for en dagligvarebutik på Esbern Snaresvej/Lerchenfeldvej i Kalundborg på dagsordenen til mødet i morgen.

Lokalplanens formål er at fastlægge områdets fremtidige anvendelse til dagligvarebutik i form af enkeltstående butik med tilhørende anlæg og parkeringsarealer.

REGION HOVEDSTADEN

LYNGBY: Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse skal på sit møde i morgen tage stilling til, om Lokalplan 256 for Fortunbyen skal vedtages endeligt.

Lokalplanen har til formål at fastsætte bestemmelser, der sikrer området som et boligområde, der i sin helhed fremstår med de oprindelige materialer og farver. Lokalplanen skal også sikre, at de nuværende grønne friarealer bevares.

Der åbnes desuden mulighed for, at der kan opføres et beboerhus i området under nærmere fastsatte vilkår.

HVIDOVRE: Teknik- og Miljøudvalget i Hvidovre Kommune skal på sit møde i dag beslutte, om det forelagte udkast til Lokalplan 234 – Hvidborg har det ønskede indhold, således at forslaget kan anbefales overfor kommunalbestyrelsen med henblik på vedtagelse og fremlæggelse i offentlig høring.

Hvidovre Kommune har indgået en aftale med Landsforeningen Livsværk dels om kommunal medfinansiering til renovering/ombygning af eksisterende bygning på Hvidborg, dels om at antallet af børn i døgntilbud på Hvidborg Behandlingshjem skal kunne øges fra 16 til 24, som Hvidovre Kommune kan visitere børn til. Derudover er der 14 børn i dagtilbud. Aftalen indebærer blandt andet, at Hvidborg Behandlingshjem er ved at blive moderniseret dels ved renovering/ombygning af nogle af de eksisterende bygninger, dels ved at der på længere sigt skal opføres nogle nye bygninger.

Ud over fastlæggelsen af de eksisterende bebyggelsesforhold vil lokalplanen give mulighed for, at der kan opføres ny bebyggelse, således at institutionen kan få nogle forhold, der lever op til tidens krav til en døgninstitution af denne art.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094