23948sdkhjf

Få konkurser i byggeriet

For tredje måned i træk et lavt antal konkurser blandt bygge- og anlægsvirksomheder, men fortsat udsigt til flere konkurser i år end sidste år
Danmarks Statistiks netop offentliggjorte tal for konkursramte virksomheder viser, at antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen for tredje måned i træk ligger under 40 virksomheder.

Den gode periode følger fire måneder, hvor der hver måned var mellem 50 og 65 virksomheder, som knækkede nakken.

I årets første ni måneder er indtil videre 408 virksomheder inden for bygge og anlæg erklæret konkurs. Det er 15 procent flere end på samme tidspunkt.

Dansk Byggeri glæder sig over hvad man kalder den flotte stime, men forventer ikke, at tendensen fortsætter året ud.

Udsigt til stigning

”Historien viser, at det ofte er en periode med få konkurser, og vi risikerer at se en stigning i de kommende måneder. De forholdsvis få konkurser, vi har set de seneste par måneder, ændrer heller ikke ved vores skøn om, at vi, når året er omme, vil nå cirka 600 konkurser i branchen, da vi ofte oplever en lille stigning i konkurserne, når de travle sommermåneder er overstået”, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

I fjor gik 526 byggevirksomheder konkurs. Det var det laveste antal siden 2007, hvor de første tegn på verdensomspændende krise viste sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141