23948sdkhjf

DAGENS LEDER: 100 dage i kuling

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Politisk kommentator og tidligere konservativ minister Hans Engel gav i går den siddende regering karakteren 4 for de første 100 dage. Et firtal for den ”absolut jævne præstation” som han sagde. Med til vurderingen af regerings præstationer hører nok også, at man ser på udgangspunktet. En meget svær periode for Lars Løkke Rasmussen med de mange dårlige sager, og så en kort og hård valgkamp, hvor regeringspartiet går tilbage. Det svækker naturligvis den handlekraft, der er i en mindretalsregering, som hele tiden skal manøvrere i rørte vande for at få noget igennem.

Set i det lys, er det på trods af hårde odds lykkedes regeringen at gennemføre nogle af valgløfterne. BoligJobordningen er tilbage, og vil blive til en mere energivenlig ordning. Det sikrer også et flertal at gøre det på den måde, og det er fornuftigt set fra et samfundsmæssigt synspunkt.

Så er der udflytningen af statslige organisationer. Uanset at det er en bekostelig affære at gennemføre en udflytning, så er det et særdeles vigtigt signal til danskerne om, at man fra regeringen vil arbejde for sammenhængskraften i landet. Og ingen kender regningen, hvis man havde valgt ikke at gøre noget ved det. Men ét er sikkert; Forskellen mellem land og by ville være vokset og urbaniseringen fortsat med uformindsket styrke.

Byggeriet vil så være mindre glade for nedskæringerne i de offentlige anlægsinvesteringer. Det er der måske også grund til, men det er vigtigt at huske på, at der er langt større samfundsøkonomisk gevinst ved at styrke det private byggeri, især hvis man kan styrke udkantsområderne, så der kommer mere gang i hjulene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11