23948sdkhjf

Shoppingcenter er en måned fra åbning

Byggefirmaet Casa har netop færdiggjort råhusentreprisen på det nye shoppingcenter BIG i Herlev, der åbner i denne måned
17 måneders hektisk byggeaktivitet er slut, efter blandt andre byggevirksomheden Casa har afsluttet byggeriet af det nye shoppingcenter BIG Shopping ved Motorvej M3 i Herlev ved København.

44.500 etagemeter råhus er rejst på kun seks måneder. Montagen af 6.000 elementer er gennemført med et snit på 60 elementer pr. arbejdsdag. Desuden er medgået 3.000 læs færdigblandet beton og 2.000 læs jord er kørt væk til jordrensning, mens andre 2.000 læs rent sand er kørt til.

Den U-formede centerbygning afspejler centrets koncept med store butikker på 2.000 kvm og nem adgang fra P-arealet i midten. Butiksenhederne er rundt regnet tre til fire gange så store som i et traditionelt center og gør BIG til noget unikt.

”Det har været en massiv indsats. God planlægning med tre funktionærer i spidsen for de godt 100 mand på pladsen har været nøglen til et godt byggeri og til at holde planen. Sammen med en god opbakning og sagsbehandling i Herlev Kommune er byggesagen kørt effektivt”, siger projektchef Claus Nielsen fra Casa.

Beton er genanvendt

Casa vandt totalentreprisen i 2014 og indledte i maj nedrivningen af de gamle bygninger, der tidligere husede industrivirksomheden Disa.

Rene betondele er genanvendt i byggeriet, og det forurenede er kørt bort. Det har også været nødvendigt med en miljøoprensning på grunden.

Mellem 200 og 250 mand har op til afleveringen været i gang med alt fra automatiske døre, ventilation, vvs, gulve og maling til opsætning af 1.000 cykelstativer og skilte til de 1.100 P-pladser.

De indvendige arbejder på de 44.500 etagemeter og 28 nye butikker har været fordelt på entreprenørerne Vestergaard Nielsen A/S, H. Skjøde Knudsen, Casa, mens ejendomsselskabet NPV er bygherre og har stået for udviklingen af centret.

Indretningen mangler

Entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S har blandt andet stået for indretningen af butikkerne Power, Harald Nyborg, Føtex, Netto og H&M samt udført fælles foyer for Føtex og Netto.

Dertil kommer et stort antal fagentrepriser på teknik, inventar, kasselinjer mm.

Lige så snart de tekniske installationer er færdige, skal butikkerne færdiggøre indretningen, opsætte skilte på facaden mm.

Midt i oktober indledes det sidste kapløb, hvor hylderne dag for dag fyldes op med varer, teknikken afprøves, og butikkerne gøres klar til at modtage kunderne den 31. oktober kl. 07.00.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094