23948sdkhjf

Byggenyt

REGION MIDTJYLLAND

UGELBØLLE: Syddjurs Kommune har fremlagt et forslag til Lokalplan nr. 392 for et boligområde ved Århusvej i Ugelbølle (Møllerens Hus) til offentlig høring frem til 17. november.

Lokalplanen omfatter et område på cirka 1,8 hektar i den vestlige del af Ugelbølle, og den fastlægger rammerne for etablering af ny blandet boligbebyggelse med mulighed for etablering af både rækkehuse og etageboliger.

RØNDE: Tidligere på året vedtog Syddjurs Byråd plan og finansiering for udbygning af plejeboliger og tilhørende center og servicefaciliteter i Rønde samt for udbygning af plejeboliger og dagtilbud for demente borgere i Kolind.

Der er gennemført en prækvalifikation til en arkitektkonkurrencen om byggeriet, og et konkurrenceprogram for arkitektkonkurrencen vedrørende ”Udvikling af plejeboliger og offentlige faciliteter i Rønde” blev forleden godkendt af Udvalget for sundhed, ældre og social.

De deltagende i arkitektkonkurrence skal aflevere deres bud den 30. november.

REGION HOVEDSTADEN

STENLØSE: Egedal Byråd har godkendt et forslag til lokalplan for boliger og detailhandel ved Hareleddet og et tilhørende kommuneplantillæg.

Lokalplanen fastlægger områdets anvendelse til enten butik og serviceerhverv eller til bolig. Hvis lokalplanen udnyttes til butik, skal den nye butiksbygning indrettes med et maksimalt samlet bruttoetageareal til butiksformål på 1.000 kvm samt op til 200 kvm etageareal til personaleforhold.

Hvis lokalplanen udnyttes til boligformål vil der også være mulighed for at opføre boliger til borgere med særlige behov med tilknyttede personalefaciliteter og fællesarealer.

Der holdes borgermøde om planen den 2. november.

BALLERUP: Teknik- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune har godkendt Forslag til lokalplan nr. 138 for et institutionsområde ved Dams­agervej og Skovbovænget. Lokalplanen giver mulighed for opførelse af et nyt botilbud til 18 børn og unge mellem 8 og 18 år med autisme.

Sofieskolens to eksisterende og utidssvarende botilbud, et i Bagsværd og et i Ballerup, skal rives ned og et nyt samlet botilbud opføres på Damsagervej 9. Projektet er støttet af Realdania, A. P. Møller Fonden og Sofiefonden.

Der har været afholdt arkitektkonkurrence med fire prækvalificerede hold, hvoraf to hold blev udvalgt den 8. september 2015 af dommerkomitéen til videre udbudskonkurrence. En endelig vinder findes den 1. december 2015.

LYNGE: Furst Advokatfirmam har på vegne af ejeren af ejendommen Bjarkesvej 4, Lynge, anmodet Allerød Kommune om at udarbejde ny lokalplan for ejendommen, så det bliver muligt at opføre nye boliger. Ejeren forestiller sig, at der skal opføres 45 boliger på ejendommen.

Anmodningen er i øjeblikket til politisk behandling, og forvaltningen anbefaler, at der udarbejdes ny lokalplan for ejendommen Bjarkesvej 4 med samme indhold som den igangsatte lokalplan for Bjarkesvej 5: Administration, offentlige formål, helårsboliger og erhverv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11