23948sdkhjf

Forening vil trække efterskoleelever til erhvervsuddannelserne

Efterskoleforeningen vil sætte sig sammen med blandt andre midt- og vestjyske virksomheder for at få udviklet initiativer, der kan give efterskoleelever flere erfaringer med, hvad en erhvervsuddannelse kan føre til
Hvilke muligheder giver en erhvervsuddannelse?

Svaret på det spørgsmål ønsker Efterskoleforeningen at gøre mere klart for i første omgang de midt- og vestjyske efterskoleelever og inviterer derfor i samarbejde med Danske Erhvervsskoler, LO, Arbejdsgiverne, Dansk Erhverv, HK og Dansk Metal de midt- og vestjyske efterskoler, erhvervsskoler samt virksomheder til et matchmaking-møde, som har til formål at skabe rum for at få udviklet virksomhedsbesøg, brobygning og andre samarbejder.

”Det, vi gerne vil, er at tage et medansvar for at få flere af eleverne til at tage en erhvervsuddannelse”, siger Bjarne Lundager Jensen, direktør for Efterskoleforeningen til Licitationen - Byggeriets Dagblad og oplyser, at de har et mål om, at 40 procent flere af eleverne skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020 end i dag.

”Det er et ambitiøst mål, men hvis man ikke sigter højt, så når man heller ikke noget”, siger han.

I praksis kommer matchmaking-mødet til at indeholde inspirationsoplæg, og desuden vil der være mulighed for, at virksomheder og skoler kan sætte sig sammen.

”Det er vores erfaring at mødet med virksomhederne gør, at de unge får et billede på og øjnene op for, at man også kan blive håndværker, blomsterbinder eller noget helt andet”, siger direktøren og understreger, at det er fremmed for mange i dag.

”Derfor er det vigtigt med nogle længere samarbejder og forløb, så de kan se, at der et arbejdsmarked og en karriere der”, fortsætter han.

Et skub i rigtig retning

Tiltaget glæder Danske Erhvervsskoler.

”Det er et rigtig godt initiativ, som vi byder meget velkommen”, siger Dorte Skovgaard Wihre, pressechef i Danske Erhvervsskoler, der er organisationens repræsentant i samarbejdet.

Samtidigt påpeger hun, at det ikke er sådan, at de på baggrund af initiativet tror, at elever til næste år vil strømme til erhvervsuddannelserne.

”Det er en lang proces, men det her er et skub i den rette retning”, siger hun og understreger, at der er behov for en masse forskellige initiativer. Derfor glæder hun sig også over, at matchmaking-mødet har fokus på flere forskellige elementer.

Mødet finder sted den 11. november kl. 15-18 på Nøvlingskov Efterskole nær Vildbjerg, det er gratis at deltage, og tilmelding skal ske inden den 1. november.

”Det er det første af en række regionale møder”, siger Bjarne Lundager Jensen og oplyser, at datoen og stedet for næste regionale møde endnu ikke er fastlagt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126