23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

HOBRO: Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune har et forslag til lokalplan for et bolig- og erhvervsområde ved Søndre Ringvej i Hobro på dagsordenen på mandag.

En privat investorgruppe ønsker at etablere et bolig- og erhvervsområde i den sydlige del af Hobro, og derfor er lokalplanforslaget udarbejdet. Bygningerne på ejendommen har stået tomme og været til salg i en længere periode og investorgruppen ønsker nu at fjerne hovedparten af den eksisterende bebyggelse og opføre boliger på størstedelen af arealer og etablere erhverv eller butikker i en mindre del af området.

Forvaltningen vurderer, at forslag til lokalplanforslaget opfylder betingelserne for, at Udvalget for Teknik og Miljø kan sende planforslaget i høring uden behandling i Økonomiudvalget og Byrådet.

REGION MIDTJYLLAND

VIDEBÆK: Ringkøbing-Skjern Byråd skal på tirsdag beslutte, om Lokalplan 389 og et tilhørende kommuneplantillæg for et område til boligformål ved Højsagervej i Videbæk skal vedtages endeligt.

Lokalplanen er udarbejdet for at give mulighed for etablering af et nyt boligområde i forlængelse af Videbæk mod vest. Boligerne skal opføres som åben-lav bebyggelse. I et mindre delområde mod øst giver lokalplanen dog mulighed for, at boligerne kan opføres som åben-lav og/eller tæt-lav boligbebyggelse.

Desuden udlægger lokalplanen arealer til rekreative formål, som kan anvendes til eksempelvis legeplads, bålplads, regnvandsbassiner med mere.

VIBORG: Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Viborg Kommune har godkendt et dispositionsforslag for ombygning af Klostermarken 16 til STU Viborg, der er kommunens ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

Tilbage i november 2014 godkendte Viborg Byråd køb af ejendommen Klostermarken 16 til brug for STU Viborg. Byrådet godkendte samtidig at frigive en projekteringsbevilling til ombygning, så bygningen imødekommer behovet for undervisningslokaler og øvrige faciliteter.

Rådgiver på projektet er Søren Andersen Arkitekter, som har udarbejdet det netop godkendte dispositionsforslag.

Dispositionsforslaget indeholder blandt andet et samlet område med lounge, mediatek og spillerum til at understøtte ungdomsmiljøet på uddannelsen, udendørs multibane og værkstedsfaciliteter til blandt andet autoklargøring.

Ombygningen ventes udbudt i løbet af november måned, og STU Viborg forventes at være flyttet ind på Klostermarken 16 senest i januar 2017.

REGION SYDDANMARK

VEJEN: Vejen Byråd skal på sit møde den tirsdag den 6. oktober beslutte, om Lokalplan 271 - Boligformål ved Baungårdsvej skal vedtages endeligt.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af en konkret henvendelse fra en privat projektmager, der ønsker at udnytte området til boligformål. Området ønskes bebygget med boliger i op til to etager med fællesområder og eventuelt fælleshus.

REGION HOVEDSTADEN

KØBENHAVN: Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune skal på sit møde på mandag se på et forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 62 ”Rådmandsgade” for Samuelskirken på Nørrebro.

Forslaget er udarbejdet for at gøre det muligt at indrette ungdomsboliger i en nedlagt folkekirke.

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, at forslaget godkendes udsendes i offentlig høring i otte uger.

Det er Boligselskabet Vibo, der ønsker at ombygge den i 2013 nedlagte Samuelskirken til 35 almene ungdomsboliger. Målet med ombygningen er at indrette attraktive, veldisponerede ungdomsboliger i den arkitektonisk og kulturhistorisk bevaringsværdige bygning. Borgerrepræsentationen vedtog den 11. december 2014 at give tilsagn om et grundkapitallån til projektet.

Ombygningen skal bevare kirkens særlige karakter udadtil i gadebilledet og samtidig skabe rammerne for gode boliger med tilstrækkelige lysforhold og opholdsarealer. Dette løses ved at tilføre nye elementer i kirkens indre rum med etableringen af en indre bygning i fire etager med otte-10 boliger på hvert niveau. Hermed bevares kirkens indvendige detaljer og karakteren af disse, for eksempel loftets krydshvælv. Udvendigt bevares karakteren af bygningen samtidig med, at der indpasses nødvendige, nye elementer i form af kviste, vinduer og karnapper. Derudover ændres facaden mod gade ikke.

KØBENHAVN: Teknik- og Mijøudvalget i Københavns Kommune skal på mødet på mandag også tage stilling til, om et forslag til tillæg til lokalplan nr. 310 ”Teglværkshavnen”, Kgs. Enghave skal anbefales godkendt og fremlagt til høring.

Ejeren af ejendommen Støberigade 11-13 ønsker at opføre en karré i seks etager, der nedtrappes til fire etager i det sydøstlige hjørne for at få bedst mulige solforhold i gårdrummet og et varieret facadeudtryk. Bebyggelsen omfatter i alt cirka 14.800 kvm og indeholder cirka 13.800 kvm boliger samt en dagligvarebutik på cirka 1.000 kvm. Bebyggelsen indeholder cirka 144 boliger, hvoraf halvdelen bliver almene familie- og studieboliger.

Den gældende lokalplan fastlægger anvendelsen af dele af det aktuelle byggefelt til ”Serviceerhverv og/eller p-hus”. Gennemførsel af projektet med boliger i hele karréen kræver således, at der vedtages et tillæg til den gældende lokalplan.

FREDENSBORG: Fredensborg Byråd skal på sti møde på mandag tage stilling til, om Lokalplan F111 - for et boligområde ved Benediktevej skal vedtages endeligt.

Fredensborg Kommune solgte i 2014 den tidligere Asminderød Skole på Benediktevej 29 i Fredensborg, og den tilhørende parkeringsplads til firmaet Lind & Risør.

Området sælges til boligformål, og før der kan bygges boliger i området skal der udarbejdes en ny lokalplan. Den nye lokalplan F111 giver mulighed flere boligtyper og boligstørrelser.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109