23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kamp til stregen

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Arkitekt- og designuddannelserne i Danmark, som ellers er højt besungne ude i den store verden, har nærmest knækket blyanten, efter at det er kommet frem, at uddannelserne bliver beskåret væsentligt i den nye finanslov.

Nu er det vel næppe sådan, at uddannelserne vælter helt omkuld på grund af besparelser, men der dog tale om et rimeligt stort indhug i de ressourcer, der er til rådighed til at skabe nye talenter.

Man kan godt med rimelighed spørge, hvordan det egentligt kan gå til, med en stærk politisk profil i spidsen for Danske Arkitektvirksomheder, som oven i købet har samme politiske farve som den siddende regering. Nu ved vi jo ikke alt om, hvad der er foregået i kulissen, men det ligner en kamp, der er blevet tabt, hvis den ellers er blevet forsøgt kæmpet.

Fakta er dog, at danske arkitekt- og designskoler har fostret nogle af verdens bedste arkitekter og designere. Talenter, der er blevet dyrket frem, og som i dag sætter deres præg på bygninger og designs verden over. Det kan man godt være stolt over, men det er et virkeligt dårligt signal at sende ud, at man nu beskærer uddannelserne. Og det er ikke bare et dårligt signal. Det vil rent faktisk gå ud over den kvalitet, der er i undervisningen.

Naturligvis kan der spares. Det kan der de fleste steder, og der er også grund til at gennemgå budgetterne for at finde ”fedtet” og få det skåret væk. Men det ligner nærmest lidt en beskæring efter grønhøstermetoden, eller en kronragning om man vil.

Dansk design og arkitektur er et varemærke i verdensklasse, og det skal det også være i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125