23948sdkhjf

Københavnerne får deres svømmebad på Papirøen

Politisk opbakning til borgerønske - finansiering af svømmebad dog endnu ikke på plads
Borgerne har talt. De vil have et svømmebad på Papirøen, og politikerne lytter til ønsket.

Da Københavns Kommune i foråret afholdt idékonkurrence om en ny kultur- og fritidsfunktion på Christiansholm, også kendt som Papirøen, var et svømmebad med i hele tre af de fem vinderforslag.

Det lytter de københavnske politikere til. Der er således i forbindelse med budgettet for 2016 afsat 1,4 mio. kroner til at undersøge mulighederne for at etablere et svømmebad på Papirøen.

Samtidig har kommunens økonomiudvalg netop vedtaget den videre proces for udviklingen af hele området og fastlagt omfanget af den nye kultur- og fritidsfunktion til 10.000 kvm etageareal.

Udover et svømmebad skal der i det videre arbejde også kigges på, om den nye funktion også skal indeholde andre kulturaktiviteter.

Svømmebad til gavn for alle

Finansieringen af det nye svømmebad er endnu ikke fastlagt, men skal findes i forbindelse med Københavns Kommunes budgetaftaler og via private fonde.

”Målet har hele tiden været at sikre et folkeligt tilbud til alle københavnere på Papirøen. Mange af de forslag, vi fik ind i idékonkurrencen - også fra de lokale beboere - pegede på en svømmemulighed. Så jeg er glad for, at vi nu er enige om at arbejde videre med idéen om et svømmebad til gavn for alle”, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Syv tegnestuer giver et bud

Udviklingsselskabet By & Havn er grundejer og står bag den fremtidige udvikling af Papirøen som helhed. Området skal udvikles til et attraktivt område med en blanding af boliger, den nye kultur- og fritidsfunktion, og en attraktiv havnepromenade.

Næste skridt i udviklingen af Papirøen og det omkringliggende område sker, når By & Havn den 5. oktober udskriver en konkurrence, hvor syv udvalgte tegnestuer skal komme med bud på, hvordan hele området for Christiansholm skal udvikles. I februar 2016 kåres et eller to vinderforslag, som efterfølgende præsenteres på et borgermøde, hvor københavnerne får mulighed for at kommentere på og videreudvikle forslagene.

Udviklingen af Christiansholm sker som led i Københavns Kommunes overordnede vision for Københavns Havn fra 2013, som blandt andet handler om at få flere aktiviteter i havnen, bedre adgang til vandet for københavnerne og bedre ruter og forbindelser på tværs af havnen.

Fakta
Christiansholm, der primært består af store lagerhaller, er beliggende i Københavns Havn lige modsat Skuespilhuset.
Christiansholm har ifølge Københavns Kommune et stort potentiale for at rumme et byområde med blandede funktioner. I det videre planarbejde skal områdets unikke karakter sikres ved at forstærke sammenhængen til vandarealerne og bygge videre på øens kulturspor
Samtidig med den nye svømmefacilitet skal området omkring Christiansholm byudvikles i samarbejde mellem kommunen, grundejerne og københavnerne. Herudover overvejer grundejerne på Dokøen, Arsenaløen og Grønlandske Handels Plads også, om deres arealer skal med i planlægningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.301